Таємна зустріч Лаврова та Помпео - що вдалося дізнатися
Категорія
Політика
Дата публікації

Таємна зустріч Лаврова та Помпео - що вдалося дізнатися

Таємна зустріч Лаврова та Помпео - що вдалося дізнатися
Джерело:  online.ua

Очільник Держдепу США Майк Помпео провів зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у кулуарах Мюнхенської конференції з питань безпеки 14 лютого, однак США активно намагались не розголошувати факт зустрічі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Варто звернути увагу на те, що Державний департамент заздалегідь не оголосив про зустріч, яка відбулася в окремому конференц-залі Лаврова в готелі Bayerischer Hof. Представники Помпео також не надали жодної інформації після закінчення зустрічі.

Що цікаво, російські медіа з пулу Лаврова заздалегідь знали про зустріч і написали про неї пізніше. Речниця МЗС РФ Марія Захарова підтвердила факт зустрічі в своєму пості в Facebook, опублікувавши фото Помпео в коридорі готелю. Лавров стояв у дверях в декількох кроках від нього.

"Відповідаючи на запитання Politico про зустріч, чиновник Держдепартаменту пізніше підтвердив, що Помпео поспілкувався з Лавровим у форматі pull aside - тобто провів коротку бесіду, про підсумки яких зазвичай не повідомляють. Чиновник заперечував, що Державний департамент попросив Росію не публікувати інформацію про зустріч", - сказано в повідомленні.

Російські медіа із пулу Лаврова стверджували, що американська сторона зажадала, аби за підсумком зустрічі не було пресконференції чи спільних заяв. Що важливо, на зустріч не запросили навіть фотографів, аби ті зняли потиск рук двох провідних дипломатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на нормандському саміті  Зеленський попросив одіозного російського дипломата, главу МЗС РФ Сергія Лаврова  менше кивати головою, оскільки президента України така поведінка почала дратувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?