Таємні переговори РФ та Німеччини: Україна здивувала неочікуваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Таємні переговори РФ та Німеччини: Україна здивувала неочікуваною заявою

Таємні переговори РФ та Німеччини: Україна здивувала неочікуваною заявою
Джерело:  rbc.ua

14 травня очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба вразив українців новою заявою - він розповів, що переговори щодо Донбасу в Берліні за участю заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака були таємними, однак українська сторона знала, що вони відбудуться. Дипломат пояснив, що причиною візиту Козака до Німеччини стала відсутність прогресу у виконанні мінських угод, а також пропозиція Києва підвищити рівень представництва Тристоронньої контактної групи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами Кулеби, цілком ймовірно, що справа зрушиться з місця, якщо буде конструктивна взаємність з боку Росії.

"Тому і знадобилася берлінська зустріч. До речі, саме за цією логікою мій німецький колега, міністр Маас зміг після моєї з ним розмови залучити до переговорів в нормандському форматі главу МЗС Росії Лаврова. Україна знала про цей візит Козака заздалегідь і буде знати про те, як він пройшов. У нас з партнерами діє правило: ми нічого не вирішуємо за спиною один одного. Тому ні про які ігри за нашою спиною не йдеться", - розповів український дипломат.

Окрім того, Дмитро Кулеба подякував ФРН за зусилля в залученні РФ до діалогу і при пошуку конструктиву. Варто звернути увагу на те, що сам Козак переговори назвав конструктивними. Він наголосив, що консультації в Берліні дадуть додатковий імпульс для інтенсифікації переговорів в нормандському форматі і в ТКГ в Мінську.

Варто нагадати, що нещодавно глава ОПУ Андрій Єрмак ініціював підвищення рівня представництва України на переговорах в Мінську. Тепер в них братимуть участь заступники міністрів і народні депутати. Склад делегації вже затвердив глава держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Андрій Єрмак провів невідкладні телефонні переговори з політичними радниками лідерів держав-учасниць Нормандського формату - всі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?