Так буде нова криза: в Україні жорстко пройшлися по депутатам Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Так буде нова криза: в Україні жорстко пройшлися по депутатам Ради

Так буде нова криза: в Україні жорстко пройшлися по депутатам Ради
Джерело:  online.ua

Небажання народних депутатів виконувати свою роботу викликає напругу серед громадськості, що може привести до нової політичної кризи в Україні.
Таку думку висловив політичний експерт Євген Магда в своїй статті для ONLINE.UA.
"Після прийняття бюджету-2017 законодавці скасували перший в цьому році пленарний тиждень, залишивши до кінця сесії всього чотири дні для прийняття рішень в залі Верховної Ради. Якось більше не чути від нардепів розмов про "дух Майдану" і їх історичної місії, оновлений парламент та іншого словесного лушпиння, кількість якого зашкалювало ще два роки тому. Законодавці вважають за краще не напружуватися, задовольнившись затвердженням бюджету та можливістю неспішно вирішувати свої питання в необтяжливому режимі", - пише він.
Читайте також: Савченко і Кремль готують контратаку в Україні: з'явився прогноз
За його словами, відсутність нардепів під час голосування в парламенті псує імідж України в світі.
"Після конкурсу засмаглих облич (в першій половині січня в парламентських комітетах можна було зустріти небагатьох слуг народу) несподівано з'явився чудовий привід пропустити можливість для голосування. Масовий відліт на інавгураційні заходи Дональда Трампа за океан виглядає тим комічніше, що 90% українських політиків свято вірили в перемогу Хілларі Клінтон в президентській гонці. Десятки українських нардепів замість голосування в парламенті відбули до Давосу або за океан. Це їх особиста справа - отримали вони запрошення від республіканців або поповнили каси заокеанських лобістів - але масовий відліт за океан народних депутатів не прикрашає Україну в очах світової спільноти", - зазначив експерт.
Він додав, що така поведінка депутатів може привести до політичної кризи.
"Календарний план на весняну сесію свідчить, що парламентарії не мають наміру напружуватися, їх робочий графік все сильніше дисонує з потребами українського суспільства. При цьому дострокові парламентські вибори за чинним законом навряд чи можуть змінити ситуацію. Це означає, що дедалі більша суспільна напруга може вилитися в нову політичну кризу, в якій народним депутатам доведеться грати роль цапів-відбувайлів. Гідна роль для тих, хто не розуміє необхідності самопожертви заради збереження себе в політиці", - вважає Магда.
Більше  читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA: "Нехай Трамп вирішує": українські депутати кинули працювати, а Савченко піде в атаку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?