Такі ситуації неприпустимі: глава МОЗ відреагував на трагедію в лікарні Львівщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Такі ситуації неприпустимі: глава МОЗ відреагував на трагедію в лікарні Львівщини

Такі ситуації неприпустимі: глава МОЗ відреагував на трагедію в лікарні Львівщини
Джерело:  online.ua

У неділю, 29 листопада, глава МОЗ Максим Степанов звернувся до всіх українців з важливою заявою - він прокоментував трагедію в лікарні Жовкви, де через відключення електрики в реанімації померли двоє пацієнтів, які перебували на апаратах штучної вентиляції легенів. Міністр охорони здоров'я назвав ситуацію неприпустимою і пообіцяв, що після трагедії на Львівщині у всіх лікарнях України перевірять обладнання. За словами Степанова, в Жовкву терміново направлена комісія, яка займеться перевіркою медичного обладнання в лікарнях і з'ясує всі обставини події. Про це повідомляє ONLINE.UA на допис міністра в соцмережі.

"Через відключення електропостачання в Жовківській районнійлікарні двоє пацієнтів, які перебували на апаратах штучної вентиляції легенів, померли. Лікарі боролися за їх життя за допомогою мішка Амбу. Однак врятувати, на жаль, не вдалося. У той же час лікарня, де сталася трагедія, забезпечена аварійним дизель-генератором, яка не переключався автоматично. На місце терміново направлена комісія, щоб з'ясувати всі обставини. Також перевірки обладнання будуть проведені у всіх лікарнях по всій країні. Такі ситуації неприпустимі. Роботу комісії тримати на особистому контролі ", - прокоментував трагедію в лікарні Степанов.

Нагадаємо, 27 листопада в лікарні в місті Жовква, що знаходиться в 30 км від Львова, на півтори години пропала електрика. Через відсутність електроенергії в реанімації померли двоє пацієнтів, які були підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. У Нацполіціі повідомили, що дізналися про трагедію в соціальних мережах. Провівши перевірку, поліцейські встановили, що 27 листопада в період з 17:50 до 19:10 в Жовківської районної лікарні була відсутня електроенергія - в цей час в реанімації померли двоє місцевих жителів віком 61 та 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті - дихальна недостатність. Правоохоронці відразу ж з'ясували, що в лікарні є два електричних генератора на випадок аварійного відключення світла, але їх з невідомих причин не задіяли. Слідчі порушили кримінальну справу за статтями про службову недбалість і вбивство через необережність.

В Офісі президента України відреагували на трагедію в Жовкві. На Банковій анонсували термінове розслідування і звільнення. У свою чергу, голова ЛОДА Максим Козицький повідомив, що ініціює подання про звільнення голови Жовківської РДА та головного лікаря медичного закладу, в якому померли пацієнти. Також департаментом охорони здоров'я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні за станом на 29 листопада вже померли 12213 пацієнтів через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу зафіксовано 120 нових летальних випадки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?