Там все простіше: капелан з АТО порівняв мирну Україну і Донбас
Категорія
Події
Дата публікації

Там все простіше: капелан з АТО порівняв мирну Україну і Донбас

Там все простіше: капелан з АТО порівняв мирну Україну і Донбас
Джерело:  online.ua

Капелан 28 бригади Збройних сил України Андрій Заболотний, який півтора року провів на війні на Донбасі, розповів, чим з точки зору священика відрізняється життя в зоні бойових дій від життя на не охоплених війною територіях.


Про це капелан розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Там, де немає війни, де є мирне життя, воно все інакше йдеться, трактується. Тут свої правила. Там правила зовсім інші. Там зовсім інше життя», - сказав капелан.


«Там розумієш, що не можна весь час жити по книжці. Це неможливо. І щоб вийти з тієї чи іншої ситуації, доводиться іноді робити якісь незвичайні речі - можливо, зовсім не так, як воно має бути. Але там головне - щоб всі були живі і здорові. Тому все, що ти робиш, ти робиш тільки для того, щоб врятуватися і врятувати хлопців своїх», - продовжив Заболотний.


Відповідаючи на питання, чи змінили його півтора роки, проведені на війні, і чи не тягне його в зону АТО з мирного життя, капелан сказав: «Тягне! Чому? Там ти себе відчуваєш дійсно потрібним».


Читайте також:  Українцям пояснили, в чому вони вже перемогли на Донбасі


«Ти чуєш, що у тебе там щира паства. Чуєш, дуже чуєш це. Що війна змінила в мені? Мабуть, те, що я ніде б в житті не отримав такої практики священика, яку отримав там. А там дуже велика практика життєва. Дуже велика...», - сказав Заболотний.


«Може, повторюся, але в житті воно інакше. Коли спілкуєшся з суспільством, вони вже тебе знають, ти їх знаєш. А там - зовсім інше. До кожного хлопця повинен бути свій підхід. Його треба знайти. Не з книги, а з життя. Він тобі щось розповість, ти йому. А потім сидиш, обдумуєш, правильно виходиш з положення, все можливе робиш для того, щоб врятувати людину», - розповів капелан.


«А ще там все простіше. Значно простіше, ніж тут. Там ти їдеш - і тебе люди розуміють. На тих же блокпостах підтримають, допоможуть. Там тебе не залишать в біді. Повертаєшся сюди - а тут все зовсім інакше. Тут немає війни у ​​людей», - додав Андрій Заболотний.


Більше читайте на ONLINE.UA:  Українці вже перемогли у війні, далі все буде зовсім по-іншому - капелан з АТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?