Танці з бубном. У ГУР відреагували на російську ядерну зброю в Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

Танці з бубном. У ГУР відреагували на російську ядерну зброю в Білорусі

Танці з бубном. У ГУР відреагували на російську ядерну зброю в Білорусі
Джерело:  online.ua

В українській розвідці назвали розміщення російської ядерної зброї в Білорусі ще одним елементом ядерного шантажу на рівні з окупацією Запорізької АЕС.

Джерело: ГУР

У ГУР прокоментували ядерну зброю в Білорусі

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зауважив, що заяви росіян про можливе розміщення ядерної зброї на території Білорусі є елементом московського шантажу.

Водночас ані білоруський диктатор Лукашенко, ні будь-хто інший у Білорусі не здатен вплинути на розміщення, використання чи долю російської ядерної зброї.

Звісно, народ Білорусі вчергове опиняється в заручниках, тепер уже додатково із елементом ядерного аргументу, ядерного шантажу. Чимось додатковим для Європи, для НАТО, для України це не загрожує. Але Путін показує, мовляв, ще може зробити якісь кілька кроків на шаховій дошці ― пояснив Юсов, додавши, що танці росіян з ядерним бубном у Білорусі є очікуваними.

Для України важливим фактором залишається те, що Білорусь не втягнута у повномасштабну наземну війну росії проти України, і ознак цього не спостерігається.

Росія займається ядерним шантажем на ЗАЕС

Юсов підкреслив, що ціла низка норм і стандартів ядерної безпеки на ЗАЕС вже не забезпечується окупаційною владою.

Те, що вони весь час виробляють з нашою Запорізькою атомною станцією ― це ядерний шантаж: це і розміщення там сил та засобів, озброєння; це і здійснення рашистами обстрілів з території і по території ЗАЕС; це терор персоналу електростанції та багато інших факторів, ― розповів він.

За словами Юсова, шантаж на ЗАЕС та інших окупованих об’єктах критичної інфраструктури пов’язаний із російським усвідомленням, що з окупованих територій України рано чи пізно доведеться забратися.

Головне, що повинен зрозуміти кожен українець і весь світ ― у Каховці, на заводі «Кримський титан» і по всій Україні безпека, зокрема й екологічна та ядерна безпека на цих об'єктах, буде гарантована тоді, коли вони повернуться під контроль України та законної влади. Поки там російські терористи, загроза буде зберігатись, ― наголосив Юсов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?