Тарифи на комуналку не знизять: в Кабміні назвали причину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Тарифи на комуналку не знизять: в Кабміні назвали причину

Тарифи на комуналку не знизять: в Кабміні назвали причину
Джерело:  online.ua

Українцям не варто чекати зниження тарифів на комунальні послуги. Причина в тому, що уряд і Кабмін виступають за введення ринкових цін на енергоресурси, що є одною з головних вимог МВФ для виділення нового кредиту. Про це заявила глава Мінфіну України Оксана Маркарова в інтерв'ю на каналі "1 + 1", передає ONLINE.UA.

Маркарова підкреслила, що зараз механізм розрахунку тарифів на газ для населення є несправедливим. За словами міністерки, він не дозволяє регулювати оплату за комуналку для всіх категорій населення - однаково платять як українці з низькими доходами, так і люди з високими доходами.

Глава Мініфін запевнила, що після доведення тарифів на комуналку в Україні до ринкового рівня, держава буде допомагати українцям оплачувати комунальні послуги через субсидії. Але ця допомога буде надаватися тільки тим, хто її дійсно потребує.

"Уряд працює над тим, щоб не більше 15% доходів сім'ї йшло на комунальні послуги", - додала Маркарова.

Слід додати, що з 1 жовтня в Україні посилили умови надання субсидій українцям. Більш того вже скоро запуститься верифікація (перевірка пільговиків), після якої багато хто не тільки позбудуться субсидій, але ще і будуть змушені повернути всі незаконно отримані раніше пільги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Нафтогазі спрогнозували підвищення ціни на газ в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?