Telegram загрожує судовий позов на мільйони через провалений проєкт
Категорія
Технології
Дата публікації

Telegram загрожує судовий позов на мільйони через провалений проєкт

Telegram загрожує судовий позов на мільйони через провалений проєкт
Джерело:  online.ua

Керівництву компанії Telegram, яка розробляє однойменний популярний месенджер, загрожує багатомільйонний позов до суду. Авторами суперечки стали інвестори фонду Da Vinci Capital, які спрямували Павлу Дурову попередження проти TON Inc. й Telegram Inc. Перш за все вони намагатимуться отримати відшкодування за провальний проєкт, а в разі відмови розробників позов подадуть на розгляд у Лондон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Forbes.

Згідно з відомостями джерела, у листі до Дурова, віцепрезидента Telegram Іллі Перекопського, а також топменеджерів і юристів TON говориться про компенсацію в 100 мільйонів доларів США. У компанії підтвердили факт надходження послання, однак особи, близькі до складу топменеджменту, назвали лише суму у 20 мільйонів. Утім, не встановлено, чи став такий лист єдиним, адже 100 мільйонів може бути загальною сумою.

Інвестори надали Telegram два тижні на компенсацію. Такий формат роботи називають letter before claim - це лист, складений юристами, який спрямовують перед офіційним зверненням до суду.

“Поки що головне місце для суду — це Лондон, потім підтягнуться інші юрисдикції”. - наголосив інформатор.

Після того, як належної відповіді невдоволена сторона не отримує, можливе вирішення суперечки через суд. Таким чином вичерпуються усі можливі інші способи. Безпосередньо у Великій Британії letter before claim стало обов’язковим явищем, однак відповідати на нього не обов’язково — під особисті ризики боржника.

Нагадаємо, TON - це блокчейн-платформа, яка займалася криптовалютою Gram. Павло Дуров особисто оголосив про закриття цих проєктів у травні 2020 року. Загальна кількість інвестицій від 171 юрособи сягнула 1,7 мільярда. Серед інвесторів називають ім’я Романа Абрамовича.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі новин про нові рекорди біткоїна та інших альткоїнів люди дедалі частіше стали замислюватися про можливість заробітку за допомогою криптовалют. До прикладу, в Китаї майнити криптовалюту примудряються на дуже різноманітних девайсах. Попри те, що консоль Sony PlayStation 5 має обмеження системи для майнінгу, китайським ентузіастам вдалося обійти їх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?