Відомий український шоумен, радіо- та телеведучий Денис Жупник поділився з фанатами простим та надзвичайно смачний рецептом гаспачо. Відеоролик, на якому зафіксовано процес приготування страви він розмістив на свої сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.
Гаспачо - іспанська страва, холодний суп з протертих помідорів, а також огірків, оливкової олії й прянощів. Ця страва походить з Андалузії, подається у спекотну пору року. Особливість гаспачо в тому, що це один з небагатьох супів, в яких жоден продукт не проходить термічну обробку.
Сучасний базовий рецепт (на чотири персони)
Інгредієнти:
4 великих, стиглих і смачних помідори
1 скибочка вчорашнього білого хліба без скоринки
2 огірки
2 зелених солодких (болгарських) перці
1 середня цибулина (не зла)
2-3 зубки часнику
1 зварене круто яйце
1 кусень білого хліба
оливкова олія близько 100 мл
сік лимону (в оригіналі винний або запашний оцет — 50-100 мл)
холодна (крижана) вода
1 крапля соусу Табаско або щіпка меленого червоного (кайєннського) перцю
1 маленький пучок базиліка і орегано
сіль (краще морська)
Як приготувати гаспачо - демонструє Денис Жупник:
Раніше ONLINE.UA публікував рецепти найсмачніших тортів із печива, які не потрібно пекти.