Тепер офіційно - Олена Зеленська повідомила українцям важливу новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Тепер офіційно - Олена Зеленська повідомила українцям важливу новину

Тепер офіційно - Олена Зеленська повідомила українцям важливу новину
Джерело:  online.ua

Україна офіційно стала учасницею міжнародного проєкту "Партнерство Біарріц", спрямованого на встановлення рівності жінок і чоловіків. Про це 12 вересня повідомила перша леді України Олена Зеленська, яка була ініціатором участі нашої країни в цьому проєкті - вона направила відповідний лист до Міністерства Європи і закордонних справ Французької Республіки з заявою про участь України в "Партнерстві Біарріц" і сьогодні в ході урочистого заходу в Києві отримала офіційну відповідь. Що значить офіційний статус учасниці Партнерства Біарріц для України і що тепер зміниться для українців, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

У листі міністра Європи і закордонних справ Французької Республіки Жан-Іва Ле Дріана, в якому підтверджено участь України в "Партнерстві Біарріц", йдеться про нові зобов'язання, які були взяті українським урядом на законодавчому та нормативному рівнях в рамках проєкту. Це - надання відпустки по догляду за дитиною як матері, так і батьку, впровадження законодавства по боротьбі з проявами сексизму, домашнього або сексуального насильства. В рамках партнерства України також бере на себе зобов'язання в п'яти сферах - розвиток безбар'єрного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення; навчання принципам рівності жінок і чоловіків; запобігання насильству; зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків; створення великих можливостей для чоловіків піклуватися про дітей.

"Тепер офіційно! Україна отримала статус повноправного учасника «Партнерства Біарріц». З одного боку - це вже результат, але з іншого - тільки початок шляху до встановлення рівних можливостей для всіх українців. Шляхи, які Україна вже проходить, спираючись на досвід і підтримку країн - учасниць Партнерства. Я дякую всім причетним до компетентного і, що не менш важливо, натхненного визначення нашої дорожньої карти. Набираємо швидкість! ", - поділилася новиною Зеленська в соцмережі.

Нагадаємо, "Партнерство Біарріц" було засновано в 2019 році лідерами країн G7 на саміті у французькому місті Біаррице під головуванням президента Франції Еммануеля Макрона. Мета цього партнерства - посилення відповідальності країн "Великої сімки" та консолідація зусиль інших держав по досягненню гендерної рівності в усьому світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленська підписала Меморандум про взаєморозуміння з ЮНІСЕФ. Цей документ передбачає співпрацю України і Фонду, спрямовану на захист прав та інтересів дітей в різних сферах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?