Тепер українці платитимуть тільки за фактично спожите тепло
Категорія
Економіка
Дата публікації

Тепер українці платитимуть тільки за фактично спожите тепло

Тепер українці платитимуть тільки за фактично спожите тепло

Українці зможуть заощадити близько 20% від вартості протягом опалювального сезону за допомогою нової системи нарахування плати за послуги централізованого опалення для населення.
Це стало можливим завдяки змінам у порядку нарахування плати за ці послуги для населення, які розробило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, повідомляє прес-служба відомства.
"Відтепер основними факторами, які визначають розмір щомісячної плати за послуги з централізованого опалення є: фактична температура зовнішнього повітря в розрахунковому місяці (чим тепліше місяць, тим менше плата за послугу в розрахунковому місяці, і навпаки); тривалість опалювального сезону і середня річна витрата теплової енергії протягом опалювального сезону, які враховані у встановлених уповноваженим органом тарифах на послуги централізованого опалення для конкретного виконавця, що надає послуги у відповідному населеному пункті; фактична кількість діб надання послуги в розрахунковому місяці; календарна кількість діб в розрахунковому місяці", - наголошується в повідомленні.
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначив, що відтепер громадяни платитимуть лише за фактично спожите тепло.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?