Теракт у Стамбулі: з'явилася найважливіша деталь
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт у Стамбулі: з'явилася найважливіша деталь

Теракт у Стамбулі: з'явилася найважливіша деталь
Джерело:  online.ua

Угруповання «Соколи свободи Курдистану» взяло на себе відповідальність за  теракт в турецькому Стамбулі 10 грудня, що забрав життя десятків людей.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook організації Conflict Intelligence Team.


«Курдське націоналістичне озброєне угрупування «Соколи свободи Курдистан» взяли на себе відповідальність за вчорашній теракт в Стамбулі», - сказано в повідомленні.


«У заяві говориться, що атаку здійснили двоє членів угруповання, а також, що було вбито 100 поліцейських», - додали в Conflict Intelligence Team.


В організації також опублікували скріншот відповідної заяви угруповання «Соколи свободи Курдистану».



Влада Туреччини при цьому припускає, що за організацією двох вибухів у Стамбулі стоять члени забороненої в країні Робочої партії Курдистану (РПК).


Читайте також:  У Стамбулі стався новий теракт, багато поранених: з'явилося відео і фото


Відзначимо, в даний час курдське питання є одним з ключових під час обговорення подальшої євроінтеграції Туреччини. Євросоюз вимагає більшої автономізації курдів, а також дотримання їх прав відповідно до європейських стандартів.


При цьому серед турків за президентства Реджепа Тайіпа Ердогана поширена думка, що війна курдів за незалежність підтримується Заходом з метою після створення незалежного Курдистану отримати доступ до розвіданих в цьому регіоні запасів нафти.


У січні курди вимагали, щоб їм надали автономію і наділили широкими повноваженнями, при цьому Анкара офіційно оголосила їх терористичною організацією.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в результаті подвійного теракту біля стадіону "Водафон Арена" в районі Бешикташ в Стамбулі, де був підірваний замінований автомобіль і вчинив атаку терорист-смертник, згідно з офіційними даними, загинули щонайменше 38 осіб, 155 постраждалих перебувають у лікарнях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?