Теракт у Стокгольмі: підозрюваного викрили у зв'язках з ІДІЛ
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт у Стокгольмі: підозрюваного викрили у зв'язках з ІДІЛ

Теракт у Стокгольмі: підозрюваного викрили у зв'язках з ІДІЛ
Джерело:  Aftonbladet

Громадянин Узбекистану Рахмат Акілов, якого затримали за підозрою в скоєнні теракту в Стокгольмі

, діяв за наказом угруповання "Ісламська держава".


Про це заявили в шведській поліції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Aftonbladet.


"Ми знаємо, що він симпатизував екстремістським угрупованням, в тому числі ІДІЛ, - заявив начальник Управління поліції Швеції Йонас Хайзінг.


Також він додав, що у вантажівці, яка під керуванням Акілова врізалася в натовп людей, були виявлені різні хімічні, горючі і вражаючі елементи, що могли бути використані для виготовлення вибухового пристрою.



Читайте також

:

У Стокгольмі пройшла "маніфестація любові" в пам'ять про жертви теракту: опубліковані фото

Поліцейський зазначив, що в ході обшуку в квартирі, де ховався Акілов, були отримані близько 70 "цифрових доказів" проти підозрюваного.


Крім того, стало відомо, що Акілов в поліції зізнався і заявив, що домігся того, чого хотів, повідомляє Expressen.


"Під час допиту Рахмат Акілов сказав, що задоволений скоєним. Крім того, він сказав, що досяг того, чого повинен був досягти. Рахмат Акілов зізнався, що це він сидів за кермом вантажівки на Дроттніггатан", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA,

7 квітня на головній пішохідній вулиці Стокгольма вантажівка під керуванням Акілова врізався в натовп людей. В результаті теракту загинули чотири людини, ще 15 отримали поранення

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?