Теракт в Берліні: стало відомо про гучне затримання
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт в Берліні: стало відомо про гучне затримання

Теракт в Берліні: стало відомо про гучне затримання
Джерело:  online.ua

Спецслужби Тунісу заарештували племінника Аніса Амрі - терориста, що  напав за кермом вантажівки на різдвяний ярмарок в Берліні, в результаті чого загинули люди, а також ще двох підозрюваних у скоєнні берлінського теракту.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.


У Міністерстві внутрішніх справ Тунісу заявили, що вік затриманих - від 18 до 27, при цьому всі вони належали до терористичного осередку.


Головного підозрюваного у скоєнні теракту, уродженця Тунісу, 24-річного Аніса Амрі, застрелили в Мілані при проведенні поліцейської спецоперації.


Читайте також:  Вбивця берлінського терориста став героєм соцмереж: з'явилося фото


За словами влади Тунісу, племінник Амрі зізнався, що спілкувався зі своїм дядьком в месенджері "Телеграм".


Також племінник Амрі заявив про підтримку бойовиків "Ісламської держави".


У п'ятницю, 23 грудня, бойовики ІД опублікували відео, на якому Амрі присягає на вірність лідерові угруповання Абу Бакр аль-Багдаді.


Амрі був за кермом вантажівки, що врізалася в натовп на різдвяному ярмарку 19 грудня в Берліні в Німеччині.


Загинули 12 осіб, 48 отримали поранення, також повідомлялося, що серед загиблих був українець.


Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті підтвердив, що  підозрюваний у скоєнні теракту на різдвяному ярмарку в Берліні, де вантажівка в'їхала в натовп людей, Аніс Амрі, був убитий в п'ятницю, 23 грудня, в перестрілці в Мілані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?