Теракт в Беслані: ЄСПЛ присудив три мільйони євро родичам загиблих
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт в Беслані: ЄСПЛ присудив три мільйони євро родичам загиблих

Теракт в Беслані: ЄСПЛ присудив три мільйони євро родичам загиблих
Джерело:  Meduza

Європейський суд з прав людини присудив 2,955 мільйона євро родичам загиблих і постраждалим у теракті в Беслані, який стався в 2004 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медуза".

Повідомляється, що компенсацію отримали понад 400 заявників. Ще 88 тисяч євро будуть виплачені в якості відшкодування судових витрат.

Як повідомляє Медуза, суд визнав, що російська влада не вжила необхідних заходів для того, щоб розслідувати всі обставини теракту і причини загибелі заручників. При цьому Європейський суд не став виносити рішення щодо того, чи призвели дії правоохоронців до значного збільшення кількості жертв серед заручників. Суд обмежився твердженням, що штурм «в якійсь мірі» вплинув на загибель людей.

Читайте також: Вибухи біля футбольного автобуса в Дортмунді: стало відомо про затримання підозрюваного

Також повідомляється, що Москва не представила в суд «задовільних і переконливих доказів» того, що використовувала тільки необхідні і співмірні сили і засоби.

"ЄСПЛ встановив, що у російської влади була інформація про підготовку теракту, але вони не вжили достатніх заходів задля мінімізації ризику. Операція з порятунку заручників, на думку суду, також не була достатнім чином продумана", - пише видання.

Нагадаємо, 1 вересня 2004 року терористи напали на школу №1 в Беслані і захопили в заручники понад тисячу осіб. В результаті нападу і подальшого штурму загинули 333 людини, близько 800 отримали поранення.

Як повідомляв ONLINE.UA, вибух у церкві в єгипетському місті Александрія влаштував 31-річний чоловік, який має відношення до діяльності "Ісламської держави".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?