Теракт в Оленівці здійснили "вагнерівці" за вказівкою Пригожина — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Теракт в Оленівці здійснили "вагнерівці" за вказівкою Пригожина — ГУР

Теракт в Оленівці здійснили "вагнерівці" за вказівкою Пригожина — ГУР
Джерело:  online.ua

В українській розвідці повідомляють, що вбивство українських полонених в окупованій Оленівці на Донеччині здійснили найманці ПВК "Вагнера" за особистою вказівкою Євгена Пригожина. Це не було узгоджено з Міноборони Росії.

Джерело: ГУР

Українських полонених вбили вагнерівці

За наявною інформацією теракт здійснений руками найманців зі складу ПВК «Вагнера» (Ліга) за особистою командою номінального власника вказаного ПВК – Євгена Пригожина. Організація та здійснення теракту не були узгоджені з керівництвом міністерства оборони РФ, - повідомили в ГУР.

Вибухи відбулись на території промзони в новозбудованому приміщенні, яке мало бути спеціально обладнано для утримання полонених, виведених з «Азовсталі». Обладнання будівлі закінчилось 2 дні тому, після чого в неї перевели частину утримуваних українських Захисників.

Головна мета теракту – приховування фактів тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених. Відомо, що 1 серпня на «об’єкт» мала прибути комісія з москви для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання полонених, - повідомили в ГУР.

Оскільки реальний стан будівлі та умови утримання в ній полонених не відповідали вимогам російського керівництва, «проблему» було вирішено шляхом знищення приміщення, разом з розміщеними в ньому українцями.

Ще однією метою здійсненої провокації в ГУР називають збільшення соціальної напруги в Україні.

Зважаючи на великий суспільний інтерес до долі Героїв «Азовсталі», на думку авторів сценарію здійсненого теракту, смерть Захисників має призвести до зростання соціальної напруги в Україні.

Нагадаємо, що 28 липня на території колишньої виправної колонії №120 в місті Оленівка на тимчасово окупований території Донецької області, яка зараз використовується як місце утримання українських військовополонених, відбувся потужний вибух.

Внаслідок вибуху було зруйновано приміщення, де знаходились полонені українці. За повідомленням російських джерел, близько 40 українців вбито, кількість поранених – уточнюється.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?