Теракт з десятками жертв в Стамбулі: названі ім'я та громадянство вбивці
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт з десятками жертв в Стамбулі: названі ім'я та громадянство вбивці

Теракт з десятками жертв в Стамбулі: названі ім'я та громадянство вбивці
Джерело:  Daily Sabah

Поліція Туреччини встановила ім'я і громадянство чоловіка, який  в новорічну ніч влаштував теракт в нічному клубі Reina в Стамбулі, розстрілявши 39 людей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Sabah.
За даними видання, терористом виявився уродженець Узбекистану, а не Киргизстану, як вважалося раніше, його звуть Абдулгадір Машаріпов, прізвисько - "Абу Мухаммед Хорасан".
Поліція Туреччини також змогла відтворити картину нападу. За даними правоохоронців, Машаріпов увійшов до нічного клубу Reina і вистрілив 180 раз, після чого пішов на кухню, де переодягнувся і залишив будівлю разом з панікуючими людьми.
Читайте також: З'явилося відео з терористом, який вбив десятки людей в Стамбулі
Після цього нападник сів у таксі, доїхав до сусіднього району і сказав водієві, що у нього немає грошей. Саме таксист допоміг з'ясувати особу терориста. Поліції вдалося знайти водія завдяки камері зовнішнього спостереження, яка простежила шлях Машаріпова від нічного клубу.
Передбачається, що 28-річний уродженець Узбекистану приїхав до Стамбула з турецького міста Коньї. Він розмовляє на турецькій, арабській і російській мовах.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  турецька поліція затримала близько 40 осіб в рамках розслідування теракту, який стався в нічному клубі Стамбула 31 грудня, більшість із затриманих - вихідці з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?