Термінали Starlink не працюють над водою та окупованою територією України – The Economist
Категорія
Політика
Дата публікації

Термінали Starlink не працюють над водою та окупованою територією України – The Economist

Термінали Starlink не працюють над водою та окупованою територією України – The Economist
Джерело:  online.ua

Тепер Starlink використовує геозонування для блокування використання своїх терміналів. Блокує термінали не лише над окупованими територіями України, а й над водою та при русі більше 100 км/год.

Джерело: The Economist

Нове геозонування Starlink

На початку повномасштабного вторгнення Росії, українці покладалися на супутники Ілона Маска Starlink для контролю за російськими БПЛА.

Проте Ілон Маск, за словами медіа, очевидно стурбований “ескалаційним ефектом” таких кроків, тому втрутився й змінив правила використання Starlink.

Тепер використовується спеціальне геозонування, яке дозволяє блокувати використання терміналів не лише над окупованими територіями України, але й над водою та коли приймач рухається зі швидкістю понад 100 км на годину.

Успіхи ЗСУ в атаках безпілотниками

Українські розробники безпілотників, за словами видання, відтепер використовують низку інших, дорожчих системи зв’язку.

Українська програма ударних БПЛА хоч і дещо далека за обсягами виробництва, необхідних для того, щоб конкурувати з російськими ударними можливостями великої дальності, проте українська армія змогла завершити велику реструктуризацію, створивши 60 нових ескадрилій ударних БПЛА.

28 лютого у Санкт-Петербурзі через атаку безпілотниками запровадили 200-кілометрову безпольотну зону навколо своїх аеропортів.

У Краснодарі горіла нафтобаза. Також безпілотники досягли Білгородської та Брянської областей, які мають спільний кордон з Україною. Один з них навіть наблизився до Москви — його збили за 100 км від столиці РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?