Термінові переговори Путіна та Макрона - з'явилися неочікувана інформація
Категорія
Політика
Дата публікації

Термінові переговори Путіна та Макрона - з'явилися неочікувана інформація

Термінові переговори Путіна та Макрона - з'явилися неочікувана інформація
Джерело:  online.ua

Французьким журналістам нарешті вдалося дізнатися, як насправді проходили термінові телефонні перемовини російського глави Володимира Путіна та французького лідера Еммануеля Макрона. Згідно з останніми даними, телефонна розмова президентів Франції та Росії щодо отруєння відомого опозиціонера Олексія Навального ознаменувався неодноразовими запереченнями очільника Кремля про отруєння опонента. Французьке видання Le Monde звертає увагу на те, що це був "справжній діалог глухих", що лише частково відображено в двох комюніке, поширених Кремлем і Єлисейським палацом. За словами журналістів, це змусило команду Еммануеля Макрона вступити в нову фазу консультацій з людьми німецької канцлерки Ангели Меркель, передає ONLINE.UA.

"Телефонна розмова Путіна і Макрона відбулася 14 вересня з ініціативи французької сторони. Під час бесіди російський президент презирливо говорив про Навального, вважаючи його простим порушником спокою в Інтернеті. Путін також заявив, що Навальний здійснював незаконні дії і використовував свій Фонд боротьби з корупцією для шантажу певних виборних посадових осіб. Фонд відомий своїми розслідуваннями марнотратного способу життя російських чиновників", - йдеться в матеріалі Le Monde.

За словами журналістів, після цього французький лідер звернув увагу колеги на те, що "Новачок" не міг бути використаний приватною організацією і що російська влада повинна невікладно надати офіційні пояснення.

Не можна не звернути увагу на те, що в офіційному комюніке Єлисейського палацу наголошується, що Париж довіряє висновкам влади ФРН про те, що російського опозиціонера отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", порушивши таким чином і міжнародне законодавство щодо застосування хімічно зброї. Як уже згадувалося раніше, цього разу був застосований новий, більш смертоносний варіант "Новачка", який має більш повільну дію і від якого Навальний мав померти ще в літаку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що команда Володимира Путіна повинна відповісти на "серйозні запитання" щодо отруєння Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?