Тернопіль все ж таки вводить карантин — що буде заборонено
Категорія
Україна
Дата публікації

Тернопіль все ж таки вводить карантин — що буде заборонено

Тернопіль все ж таки вводить карантин — що буде заборонено
Джерело:  online.ua

У понеділок, 11 січня, Тернопіль підсилює карантин. Місцева влада погодилися з вимогами уряду, незважаючи на те, що з 8 січня, коли так званий локдаун почав діяти у всіх містах України, в Тернополі все продовжувало працювати. Про посилення карантину в Тернополі повідомив мер міста Сергій Надал. Він закликав населення дотримуватися правил посиленого карантину, який буде діяти до 24 січня, і попередив, що працювати зможуть тільки ті заклади і установи, діяльність яких дозволена урядом. Що буде заборонено в Тернополі в період карантину, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми зробили все, щоб Тернопіль працював з 8 січня в звичайному режимі. Але наші пропозиції урядом не булb підтриманs. Я вважаю, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в кожному місті різна. У Тернополі вона не є критичною, проте Кабінет Міністрів вимагає дотримання локдауна одночасно у всіх містах України ", - звернувся мер Тернополя до місцевих жителів.

Він підкреслив, що тернопільські школи з 11 січня "змусили" перейти на дистанційне навчання, але нагадав, що дитячі садки будуть відкриті. Всі інші заборони, як зазначив Надал, будуть діяти відповідно до постанови Кабміну.

Посилення карантину в Тернополі - що закриють

На час дії посиленого карантину в Тернополі, як і у всій Україні, будуть діяти такі обмеження:

  • кафе, ресторани і бари зможуть працювати тільки в режимі доставки і на винос;

  • непродовольчі магазини та ринки закриють;

  • кінотеатри та театри не зможуть приймати глядачів, а в ТРЦ будуть відкритими тільки продуктові магазини, аптеки та інші суб'єкти господарювання, робота яких під час січневого локдауна не потрапила під заборону;

  • будуть закриті будуть фітнес-клуби, спортзали й басейни.

Також в період січневого карантину заборонено проведення масових заходів. Громадський транспорт під час локдауна буде працювати, але за умови, що кількість пасажирів в транспорті міського, міжміського, обласного та міжобласного сполучення, в тому числі в маршрутках, не перевищуватиме кількість сидячих місць.

Як відомо, мер Тернополя три дні бойкотував карантин. Але незважаючи на відмову Надала оголошувати локдаун, поліція почала масово штрафувати підприємців і мешканців міста за порушення карантинних правил.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві дозволили роботу ковзанок і атракціонів під час локдауна, але новорічні локації закрили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?