Терористи та шпигуни: кого Україна видала Росії в обмін на Сенцова та моряків
Категорія
Україна
Дата публікації

Терористи та шпигуни: кого Україна видала Росії в обмін на Сенцова та моряків

Терористи та шпигуни: кого Україна видала Росії в обмін на Сенцова та моряків
Джерело:  censor.net.ua

Сьогоднішній обмін полоненими, який пройшов за формулою «35 на 35», звільнив від кримінальної відповідальності низку російських та українських громадян, які вчинили тяжкі злочини проти України. До цього переліку, як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Цензор.Нет », увійшли:

  1. Олексій Сєдіков – російський військовослужбовець, командир роти 7-ї мотострілецької бригади ВС РФ, узятий в полон 11 липня 2016 року в бою з 54-ї механізованої бригади поблизу села Троїцьке.

  2. Віктор Агєєв – російський військовослужбовець, спецназ ГРУ ГШ ЗС РФ, снайпер, за документами прикриття значився «добровольцем ЛНР». Був узятий в полон в бою з вояками 93-ї механізованої бригади ЗСУ у села Жолобок 24 червня 2017 р.

  3. Денис Сидоров – російський найманець, узятий в полон 8 вересня 2016 р.

  4. Сергій Єгоров – російський найманець, узятий в полон в бою під Новомиколаївкою 14 квітня 2017 р.

  5. Олександр Баранов – колишній український військовий з Криму, який перейшов на службу до окупантів і отримав громадянство РФ. Був затриманий СБУ після того, як його виманили на український пропускний пункт, куди він приїхав заради отримання українських документів.

  6. Максим Одинцов – ще один колишній український військовий з Криму, який був затриманий разом з Барановим.

  7. Ігор Кімаковській – російський найманець, який в липні 2015 р. помилився в дорозі і був затриманий прикордонниками на українському блокпості з посвідченням снайпера «ДНР».

  8. Олександр Валехідіс – затриманий СБУ за шпигунство у Львові.

  9. Юлія Просолова – терористка, яка за завданням російських спецслужб у березні 2017 року скоїла теракт у Маріуполі, в результаті якого загинув полковник СБУ Олександр Хараберюш.

  10. Аркадій Жидких – росіянин, найманець бригади «Восток», в Україну приїхав, ховаючись від розшуку в РФ за кримінальні злочини. Їхати на обмін не хотів, побоюючись ув’язнення в Росії.

  11. Ольга Коваліс – росіянка, затримана разом з чоловіком Павлом Черних за шпигунство на півдні України.

  12. Павло Черних – чоловік Ольги Черних. Затриманий разом з нею за шпигунство на півдні України.

  13. Євген Мефедов – росіянин, який переїхав в Україну в 2013-му році і взяв участь в організації зіткнень в Одесі 2 травня 2014 го, що призвело до загибелі 52 осіб.

  14. Володимир Цемах – бойовик «ДНР», учасник та свідок знищення малазійського «Боїнга» 17 липня 2014 року і нападу на бійців 30-ї механізованої бригади 6 серпня 2014 року. В результаті його дій загинули 302 людини.

  15. Кирило Вишинський – російський пропагандист, який має подвійне громадянство РФ і України.

  16. Олександр Саттаров – екс-співробітник «Беркуту», учасник агресії РФ в Криму. Затриманий СБУ в грудні 2017 року у Дніпрі, після повернення в Україну.

  17. Станіслав Єжов – колишній перекладач прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, затриманий за шпигунство.

Як стверджує адвокат терористів Валентин Рибін, Україна відмовилася включати на обмін російського найманця Руслана Гаджиєва, танкіста батальйону «Август», взятого в полон бійцями 128-ої гірсько-піхотної бригади 25 січня 2015 року на висоті 307,5 під Санжарівкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?