Терпець уривається: Ердоган поставив жорсткі вимоги Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Терпець уривається: Ердоган поставив жорсткі вимоги Росії

Терпець уривається: Ердоган поставив жорсткі вимоги Росії
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вимагає від Кремля займатися врегулюванням в Сирії, а не продовжувати війну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

За його словами, російська влада свідомо ігнорує домовленості щодо САР на міжнародному рівні. Анкара готова виконувати свою частину угоди стосовно Ідлібу як сторона ситуації, але Москва не робить відповідних кроків зі свого боку.

Турецький уряд вимагає припинити кровопролитний наступ у зазначеній провінції, який ведуть війська Башара Асада за підтримки Кремля.

"Наш терпець уривається. Якщо удари не будуть припинені, Анкара вживатиме всі необхідні кроки. Туреччина не прагне до захоплення сирійських територій. Для нас важливо становище пересічних сирійців, яких потрібно рятувати. Туреччина сподівається, що Росія в якнайближчим часом зробить відповідне попередження режиму Асада", - заявив Ердоган.

Президент розкритикував мотив російського командування до продовження наступу. Нібито Москва бореться з терористичними угрупуваннями в Ідлібі.

"Кого ви звете терористами? Тих, хто захищає свої домівки? Якщо ви спитаєте Москву, то виявиться, що усі чотири мільйони жителів Ідлібу — терористи. Насправді ці люди втекли від насилля режиму Асада", - підкреслив Ердоган.

Він наголосив, що Туреччина нібито намагається допомогти тисячам сирійців, які прибули до кордону.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецький лідер Реджеп Ердоган спланував відвідати Україну. Президент прибуде до нашої держави 3 лютого. Наразі невідомо, що входить до програми візиту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?