Терпи, моя красуне: Путін звернувся до Зеленського щодо Мінських угод
Категорія
Політика
Дата публікації

Терпи, моя красуне: Путін звернувся до Зеленського щодо Мінських угод

Терпи, моя красуне: Путін звернувся до Зеленського щодо Мінських угод
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін публічно глузливо звернувся до команди українського лідера Володимира Зеленського щодо виконання Мінських угод стосовно врегулювання російсько-української війни, згадавши відому російську приказку.

Джерело: Ютуб-канал "РБК"

Путін прокоментував критику Мінських угод командою Зеленського

Іншої альтернативи немає. У Києві то кажуть, що будуть виконувати (Мінські угоди – ред.), то кажуть, що це зруйнує їхню країну. І президент (України – ред.) чинний нещодавно заявив, що йому жоден пункт не подобається з цих Мінських угод. Ну, подобається – не подобається… Терпи, моя красуне! Треба виконувати! Інакше ніяк, -  з такою заявою російський президент виступив після завершення перемовин з французьким колегою Еммануелем Макроном у Москві.

Не забув Володимир Путін згадати й про те, що український президент під час виборів у своїй програмі обіцяв зупинити війну на Донбасі мирним шляхом.

Ба більше, очільник Кремля знову повторив тези російської пропаганди про те, що офіційний Київ, мовляв, повинен надати особливий статус Донецькій та Луганській областям до виведення звідти російських військ, а також залишити проросійських ватажків на на керівних посадах у цих областях.

На вимогу російського президента зразу ж відреагував французький лідер Еммануель Макрон. Він звернув увагу на те,що наразі офіційна Москва не має права вимагати від Києва виконання зобов’язань щодо політичного врегулювання, оскільки РФ сконцентрувала безпрецедентну кількість військ на кордоні. Тоді як, за словами Макрона, на момент підписання Мінських угод у 2015 році безпековий контекст був менш напруженим, попри запеклі бої на Донбасі.

Еммануель Макрон також нагадав про свою прихильність до Мінських угод як єдиного шляху деескалації воєнного конфлікту між Росією та Україною на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?