The Economist розкрило план підготовки України до масованих ракетних атак РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

The Economist розкрило план підготовки України до масованих ракетних атак РФ

Україна готується до масованих атак армії РФ
Джерело:  The Economist

Україна зберігає за кордоном партії резервних трансформаторів на випадок масованих атак злочинної армії РФ по енергосистемі.

Що відомо про підготовку України до загрози масованих атак армії РФ взимку

За інформацією журналістів видання, в Україні планують виробити або замовити не менше 100 нових високовольтних трансформаторів для заміни знищенних злочинною армією РФ під час масованих ракетних атак минулої зими.

Було замовлено 100 нових високовольтних трансформаторів, половина з яких буде вироблена всередині країни, а половина - закуплена за кордоном. Але напади на українські заводи призвели до того, що фактично було зроблено мало вітчизняних. Іноземні трансформатори будуть зберігатися в Польщі і Румунії до тих пір, поки вони не будуть потрібні, - йдеться у матеріалі видання.

За словами глави Міненерго Германа Галущенка, наразі в Україні готуються до нових масованих атак злочинної армії РФ по об’єктах енергетичної інфраструктури.

Чи готова Україна до загрози масованих атак армії РФ

При цьому міністр визнав, що цього року Україна буде набагато більш вразливою через те, що надлишкові потужності було знищено росіянами, а запасного обладнання не вистачає.

При цьому повідомляється, що українські інженери знайшли "хитромудрі" схеми розподілення електроенергії та обладнання по країні.

Автори матеріалу зазначають, що після проведення модернізації в Україні залишилась велика кількість старих, однак нещодавно виведених з експлуатації старих трансформаторів, які у разі потреби можна знову підключити.

Галущенко зауважив, що тепер Україна має великий досвід того, як справлятися з великомасштабними атаками.

Але росіяни також могли винести уроки з їхнього досвіду "нездатності зруйнувати систему".

Він підкреслив, що Україні потрібно більше систем ППО.

Шкода, завдана російськими атаками минулої зими, була величезною. Відповідно до звіту Програми розвитку ООН, у квітні 2023 року потужності з виробництва електроенергії скоротилися на 51% порівняно з періодом перед вторгненням Росії в лютому 2022 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?