Ти сепаратист, ти зрадив: як травлять проукраїнських громадян, які втекли з Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Ти сепаратист, ти зрадив: як травлять проукраїнських громадян, які втекли з Донбасу

Ти сепаратист, ти зрадив: як травлять проукраїнських громадян, які втекли з Донбасу
Джерело:  online.ua

Багато переселенців з Донбасу, які за свої проукраїнські погляди терпіли катування у бойовиків, чують звинувачення у сепаратизмі від мешканців тилових українських міст.

Про це розповіла волонтер Ганна Мокроусова в интерв'ю ONLINE.UA.


«Багато хто, переживши катування, приховують це. І таке буває: люди потрапили у полон бойовиків за свою погляди, переїхали, намагаються влаштуватися на роботу, а їм кажуть: ти сепаратист, ви зрадили, ти не йдеш в армію! Були дуже страшні випадки — люди потрапляли в психіатрію», — описала вона клімат українського суспільства.

Також волонтер відзначила, що в людей, звільнених з полону, «бувають проблеми зі старими травмами — ті ж перелами, вони можуть зарости, рани загояться, а через якийсь час все це дає про себе знати».

«Крім того — проблеми з психікою після пережитих мук. Але навіть ті, чия психіка лишилась здоровою, пройшли через стрес, і їм треба кілька місяців відпочивати і проходити повну реабілітацію, говорити з психологом», — додала вона.

Більше про переговори з бойовиками і звільнення полонених читайте на ONLINE.UA "Дзвонили навіть матері бойовиків — волонтер про спасіння полонених і відмінності ДНР від ЛНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?