Тихановська провела термінові переговори з керівництвом Литви - про що домовилися
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська провела термінові переговори з керівництвом Литви - про що домовилися

Тихановська провела термінові переговори з керівництвом Литви - про що домовилися
Джерело:  online.ua

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська, яку білоруси вважають переможнецею виборів у 2020 році, 20 серпня зустрілася з керівництвом Литви, куди вона поїхала відразу після голосування. Прем'єр-міністри Литви Саулюс Скверняліс обговорив з нею ситуацію в Білорусі, які можливі рішення, які є плани і перспективи. Литовський прем'єр назвав Тихановську фактичним лідером Білорусі і пообіцяв їй всебічну підтримку. Про що домовилися Тихановська і Скверняліс, глава литовського уряду повідомив в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Я зустрівся зі Світланою Тихановською, національним лідером Білорусі. Я запевнив Світлану в тому, що уряд Литви разом з партнерами в Польщі, Латвії та Естонії робить і буде робити все можливе для проведення вільних і справедливих виборів в Білорусі", - підвів підсумки переговорів з Тихановською литовський прем'єр.

Скверняліс зазначив, що обговорив з Тихановською то, з чим їй довелося зіткнутися під час передвиборної кампанії. Він відзначив величезну відповідальність, покладену на неї. На думку литовського прем'єра, в даний час в Білорусі спостерігається пробудження нації, і в цьому Вільнюс підтримує білорусів.

"Шлях до вільного суспільства буде нелегким і потребуватиме великої витримки. Упевнений, її білорусам вистачить", - підкреслив Скверняліс.

Як відомо, 11 серпня Тихановська поїхала з Білорусі до Литви. Вона зізналася, що була поставлена перед якимось вибором, і згадала своїх дітей. Там вона деякий час провела в самоізоляції, потім був проведений тест на коронавірус, який виявився негативним. Перебуваючи в Литві, Тихановська сформувала координаційну раду з транзиту влади в Білорусі.

Тим часом в Білорусі вже другий тиждень тривають масштабні протести. Жителі країни вимагають скасувати підсумки виборів, на яких, за даними ЦВК, переміг Лукашенко і результати яких не визнав Євросоюз, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів в перші дні. Вже четвертий день в Білорусі проходить страйк - співробітники провідних підприємств країни відмовляються виходити на роботу, поки режим Лукашенка не виконає вимоги народу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що опозиція готова до переговорів з Росією, щоб пояснити команді російського президента Володимира Путіна своє бачення ситуації в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?