Тихановська раптово оголосила всенародне голосування в Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Тихановська раптово оголосила всенародне голосування в Білорусі

Тихановська раптово оголосила всенародне голосування в Білорусі
Джерело:  online.ua

Головна суперниця білоруського диктатора Олександра Лукашенка та лідерка опозиції Світлана Тихановська неочікувано для всіх запропонувала організувати переговори щодо виходу з кризи за міжнародної підтримки, якщо за це проголосують громадяни Білорусі. Варто звернути увагу на те, що голосування буде проходити на платформі "Голос", даним якої довіряє Європейський Союз, США, ОБСЄ та інші міжнародні інституції. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на відеозвернення  Світлани Тихановської.

Опозиція звертає увагу на те, що масштабне голосування вирішить відразу три завдання:

  • Продемонструє міжнародній спільноті, що політична криза в республіці загострюється і вимагає термінового врегулювання, допоможе суттєво збільшити тиск з боку іноземних гравців;

  • поверне білорусам відчуття єдності, більшості, сили і переваги на вулицях;

  • дасть змогу зупинити громадянський конфлікт і продемонструє неминучість перемовин як єдиного вирішення кризи мирним шляхом.

Світлана Тихановська запевняє, що її свідомі співвітчизники допоможуть залучити міжнародну допомогу і домогтися ще більш рішучих кроків з боку ОБСЄ і ООН. За її словами, вони готові організувати майданчик для переговорів і виступити посередниками, а також допомогти змусити команду нелегітимного президента Олександра Лукашенка все-таки провести перемовини з опозицією.

Світлана Тихановська звертає увагу на те, що переговорні групи зможуть знайти рішення, як врятувати Білорусь від неминучої катастрофи і громадянської війни, яку білоруський диктаторо Лукашенко оголосив народу. Політикиня нагадала, що напередодні Дня Волі він залучив армію до придушення протестів. Лідерка опозиції переконана, що ним керують страх, відчай і паніка.

"Лукашенко втратив підтримку народу - тепер втрачає її і серед свої прихильників, в тому числі МВС", - вважає Тихановська.

За словами опозиціонерки, перші результати оголосять ще до Дня Волі - 25 березня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  відео про секретний палац і автопарк Лукашенко  б’є рекорди в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?