Тихановська висунула безкомпромісну вимогу Лукашенку - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська висунула безкомпромісну вимогу Лукашенку - що відомо

Тихановська висунула безкомпромісну вимогу Лукашенку - що відомо
Джерело:  24 канал

Міжнародна спільнота уважно стежить за усіма подіями, які відбуваються в Білорусі протягом останніх днів. Як уже зазначалося раніше, демонстранти у різних містах Білорусі майже до ранку 10 серпня не покидали масові протести, які розгорілися через вибори президента. Міністерство внутрішніх справ Білорусі продовжує спростовувати інформацію про загиблих демонстрантів, поки білоруські правозахисники та активісти переконують, що в результаті заворушень загинули вже 3 людей. Згідно з останніми даними, у військовий госпіталь Мінська було відвезено 30 поранених з серйозними колотими та рваними ранами, які утворилися через вибухи гранат. Наразі там залишається 18 важкопоранених. Крім цього Олександр Лукашенко повідомив, що 25 ОМОНівців постраждали – переломи ніг та рук. На тлі усіх цих новин та трагічних подій головна суперниця чинного президента Світлана Тихановська висунула нову вимогу Лукашенку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Кандидатка Тихановська заявила, що вона не визнає попередньо оголошені 80%, які наче б то за Лукашенка. Вимагає перерахунок голосів і щоб стара влада віддала свої повноваження, тому що вона (ця влада – ред) не перемогла", – йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що важко спрогнозувати подальші дії народу. У мітингувальників не координований, а хаотичний процес. Усі вони втомилися й хочуть змін.

Як уже зазначалося, Світлана Тихановська вважає себе переможницею та не планує залишати країну. Також політикиня підкреслила, що вона та її штаб готові до затяжних протестів. Окрім того, політикиня-опозиціонерка зізналася, що наразі не виходитиме на вулиці до мітингувальників, оскільки боїться загострення конфлікту. Саме тому Тихановська поки не планує долучатися до протестувальників. Вона має надію, що насильства не буде, якщо люди й надалі протестуватимуть.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко почав скаржитися на те, що до мітингів невдоволених попередніми результатами виборів, на яких він переміг, причетні "ляльководи" з Чехії, Польщі, України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?