Тихановська висунула ультиматум команді Лукашенка - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська висунула ультиматум команді Лукашенка - у чому річ

Тихановська висунула ультиматум команді Лукашенка - у чому річ
Джерело:  online.ua

Головна суперниця Олександра Лукашенка та опозиційна політикиня Світлана Тихановська, яка виїхала в Литву, вимагає від команди білоруської влади провести в усіх містах Білорусі в ці вихідні мирні мітинги, щоб зупинити насильство. Окрім того, вона записала відеозвернення до офіційного Мінську. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Радіо Свобода"

"Нам потрібно зупинити насильство на вулицях білоруських міст. Я закликаю владу припинити це і піти на діалог. Я прошу всіх мерів міст 15-го і 16-го серпня виступити організаторами мирних масових зібрань у кожному місті (...). Давайте разом захистимо наш вибір. Підпишіться за те, що ви голосували за мене, Світлану Тихановську", - наголосила головна суперниця Олександра Лукашенка.

Світлана Тихановська звернула увагу на те, що "прихильників змін у країні більшість – є документальне підтвердження цього: копії протоколів". За її словами, там, де виборчі комісії підрахувала голоси чесно, її підтримка сягнула від 60% до 70%, а у Новій Боровій – 90%. Опозиційна політикиня переконана, що "білоруси ніколи більше не захочуть жити з попередньою владою", а в перемогу Олександра Лукашенка "більшість не вірить". Світлана Тиханоська наголосила, що завжди виступала за ненасильницький спосіб захисту вибору, а влада перетворила мирний вихід людей на вулиці у "криваву бійню" – і тепер "ситуація критична". Окрім того, політикиня подякувала тим, хто страйкує, і тим, хто відмовився виконувати злочинні накази.

Нещодавно президент Литви Гітанас Науседа офіційно заявив, що вже мав розмову з головною конкуренткою Лукашенка – Світланою Тихановською. Він має надію, що скоро політикиня зможе повернутися до нормального життя. Вона, без сумніву, пригнічена останніми подіями, але почуває себе вже краще.

"У моїх очах вона є символом білоруського суспільства, яке прагне бути вільним, однак я сумніваюся, що вона є лідером опозиції", — наголосив Гітанас Науседа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Володимира Зеленського озвучила екстрене попередження Олександру Лукашенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?