Тільки одним способом - МОЗ терміново застерегло Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Тільки одним способом - МОЗ терміново застерегло Україну

Тільки одним способом - МОЗ терміново застерегло Україну
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я оголосили про загрозливу тенденцію щодо поширення коронавірусу COVID-19. Очільник відомства Максим Степанов невідкладно звернувся до українців з цього приводу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця 30 липня.

За його словами, існує лише один спосіб порятунку від катастрофічного поширення інфекції. Він полягає у дотриманні усіх епідемічних правил безпеки, які розробили фахівці та які використовуються по всьому світову.

"Вірус передається тільки одним способом. Тому існує єдиний спосіб, як можна від нього захиститися – це маска, соціальна дистанція, антисептик. Іншого немає ні в Україні, ні в світі", – пояснив Степанов.

Він додав, обмежувальні заходи ніколи не будуть ефективними, якщо їх просто ігнорувати.

Нагадаємо, станом на четвер, 30 липня, в Україні підтвердили вже 68 794 діагнози COVID-19. Попередня доба стала рекордною для держави, оскільки виявлено одразу 1 197 нових випадків.

Кількість летальних випадків коронавірусу досягла 1 673, за минулу добу померли ще 23 українці.

Карантинні обмеження ввели з середини березня. Жорсткий карантин вже після двох місяців замінили на адаптивний. Він дозволяє регіонам незалежно один від одного послаблювати чи посилювати режим, відповідно до епідемічної ситуації.

Обмеження на глобальному рівні пролонгували щонайменше до 31 серпня.

Як повідомляв ONLINE.UA, у суботу, 1 серпня, в Україні почнуть діяти нові правила карантину — вже завтра усі регіони країни поділять на чотири зони, в кожній з яких будуть введені певні обмеження. Які зміни чекають українців і як буде діяти карантин в епідеміологічних зонах, пояснив глава МОЗ Максим Степанов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?