Тіллерсон в Москві зажадав від Росії виконання Мінських угод
Категорія
Світ
Дата публікації

Тіллерсон в Москві зажадав від Росії виконання Мінських угод

Тіллерсон в Москві зажадав від Росії виконання Мінських угод
Джерело:  Hromadske

Державний секретар США Рекс Тіллерсон під час візиту до Москви заявив, що відносини США і Росії не можуть бути поліпшені, якщо Кремль не буде виконувати Мінські домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське.

«Росія може досягти прогресу у виконанні Мінських угод і вжити заходів для відведення збройних сил сепаратистів і важкого озброєння. Ми вимагаємо, щоб Мінські домовленості виконувалися, і всі умови виконувалися: було відведено озброєння і ОБСЄ мала доступ. Якщо ситуація в Україні не буде виправлена - наші відносини не можуть бути поліпшені», - сказав Тіллерсон під час прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним і главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Читайте також: У Держдепі прокоментували скандальне питання Тіллерсона про Україну

Лавров в свою чергу підтвердив, що під час переговорів порушувалося, серед інших, питання війни на Донбасі.

«Ми торкнулися кризи в Україні. Я не вважаю, що ми знаходимося з США на непереборному відстані. Це стосується і Сирії, і України », - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 квітня Рекс Тіллерсон під час телефонних консультацій з президентом Петром Порошенко, які відбулися напередодні американо-російських переговорів у Москві, запевнив у повній підтримці територіальної цілісності України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?