Тимошенко дала цинічну обіцянку Донбасу і поїхала в США "за перевиборами"
Категорія
Політика
Дата публікації

Тимошенко дала цинічну обіцянку Донбасу і поїхала в США "за перевиборами"

Тимошенко дала цинічну обіцянку Донбасу і поїхала в США "за перевиборами"
Джерело:  online.ua

Лідер "Батьківщини" перервала тривалий період мовчання резонансними заявами в ефірах лояльних до неї телеканалів. Юлія Тимошенко так сигналізувала опонентам і соратникам, що відбуває за океан, звідки розраховує привезти хороші для себе новини.


Під час недавньої інавгурації Дональда Трампа звучали припущення, що Юлія Володимирівна виявилася там серед гостей, але прес-служба "Батьківщини" спростувала ці інсинуації. Втім, на Турівській не стали уточнювати, куди зникла на чотири тижні політик, який претендує на лідерство в опозиції, немов і не сталося нічого екстраординарного.


Тимошенко повернулася в інформаційний простір в кінці січня, причому тріумфально. Ефіри на NewsOne і "Інтері" можна порівняти з затишним перебуванням в теплій ванні, коли політик може використовувати свої ораторські навички і домашні заготовки. При цьому Леді Ю так і не запропонувала шанувальникам свого політичного таланту нічого нового. Вже багато разів обкатані тези пролунали в дещо іншій конфігурації.


Лідер партії "Батьківщина" звично критикує владу, але при цьому обіцяє ні з ким з політичних сил більше не об'єднуватися. Мовляв, політичний союз з Арсенієм Яценюком виявився свого часу вкрай шкідливим. Справедливості заради зазначу, що Арсеній Петрович боровся за звільнення Юлії Володимирівни з Качанівської колонії наполегливо, інша справа, що та відмовилася сприймати нові політичні реалії. Сьогодні Тимошенко і Яценюк є антагоністами, і вона не позбавляє себе задоволення періодично критикувати колишнього політичного партнера. Заодно демонструючи "сердечникам" їх власні політичні перспективи в разі збереження вірності і ефективної роботи на перемогу.


На думку Тимошенко, чинна влада руйнує країну. У подібній риториці немає нічого нового, оскільки гра на пониження під час перебування в опозиції - перевірена тактика. Лідер "Батьківщини" використовує її не вперше, як і твердження, що тільки прем'єрство Тимошенко є періодом ренесансу України. Цікаво інше - політик обіцяє після приходу до влади втричі знизити тарифи на ЖКГ і завершити війну на Донбасі.


Ось тут і починається найцікавіше, оскільки в першому кварталі 2017 року Стокгольмський арбітраж повинен повідомити рішення про суперечку між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом", які не можуть прийти до спільного бачення виконання газового контракту, підписаного в січні 2009 року після благословення Тимошенко і Володимиром Путіним. Цей документ обійшовся українській економіці в десятки мільярдів доларів, тому критика глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва у виконанні Юлії Тимошенко виглядає заангажованою.


Форменою маніпуляцією стала і обіцянка Тимошенко швидко закінчити війну на Донбасі на основі Будапештського меморандуму, в гаранти якого Юлія Володимирівна записала і Європейський Союз. Обіцянка досить цинічна і розрахована на людей, утомлених від конфлікту на сході України. Їх багато, дійсно багато, але соціологи не фіксують готовність українського суспільства капітулювати на умовах Москви. Леді Ю не розкриває технологію, як вона переконає Кремль погодитися повернутися до положень Будапештського меморандуму, мабуть, добре розуміючи, що зробити це неможливо.


Читайте також

:

Контузило Трампом:

Україні потрібно терміново позбуватися від наслідків


Цікаво, що напередодні початку заокеанського вояжу Юлії Тимошенко в соціальних мережах почали "ненав'язливо" розганяти тезу про її можливу зустріч з Дональдом Трампом. Інформація розрахована переважно на наївних людей, які практично не стежать за перипетіями того, що відбувається сьогодні у Вашингтоні. Однак формування образу "нашої Юлі, здатної швидко все вирішити" має технологічне пояснення: Юлія Володимирівна прагне переконати не так виборців, скільки своїх політичних опонентів, що повернеться з США з дозволом на проведення дострокових парламентських виборів, в яких вона вкрай зацікавлена. Блеф, щоб в нього повірили, повинен бути масштабним.



Євген Магда, політичний експерт, спеціально для ONLINE.UA

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?