Тиск Трампа на Зеленського - відомий політик неочікувано змінив свідчення
Категорія
Політика
Дата публікації

Тиск Трампа на Зеленського - відомий політик неочікувано змінив свідчення

Тиск Трампа на Зеленського - відомий політик неочікувано змінив свідчення
Джерело:  online.ua

Відомий американський дипломат неочікувано для всіх переглянув свої свідчення слідчим Палати представників і визнав зв’язок американської допомоги Україні з розслідуванням щодо Байдена. Про це посол ЄС у США Гордон Сондленд повідомив у три сторінковому додатку до його свідчень, який він спрямував у комітети Палати представників, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "CNN".

За словами посла, він згадав розмову 1 вересня, в якій він сказав помічнику українського лідера Володимира Зеленського, що допомога в області безпеки пов'язана з розслідуваннями щодо колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

"Тепер я згадую, як особисто розмовляв з паном (Андрієм) Єрмаком, де я сказав, що відновлення американської допомоги, швидше за все, не відбудеться, поки Україна не виступить з публічною антикорупційною заявою, яку ми обговорювали протягом багатьох тижнів",- сказав Сондленд.

 Варто зазначити, що нові свідчення Сондленда, які були включені в оприлюднений текст стенограми його закритого допиту, додають доказів демократам, які стверджують, що очільник Білого дому пов'язав заморожування без пекової допомоги США Україні з розслідуваннями проти Байдена, а також зломом серверів Демократичного національного комітету під час виборів 2016 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Білого дому у розмовах з медіа заявили, що  Дональд Трамп ледь не з ненавистю ставився до України  під час перших тижнів каденції. Він вважав Київ учасником змови з демократами проти нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?