Тисячі різдвяно-новорічних авіарейсів скасовано через Омікрон
Категорія
Світ
Дата публікації

Тисячі різдвяно-новорічних авіарейсів скасовано через Омікрон

Тисячі різдвяно-новорічних авіарейсів скасовано через Омікрон
Джерело:  online.ua

Десятки тисяч пасажирів авіакомпаній по всьому світу постраждали від скасування тисяч рейсів, оскільки сплеск випадків COVID-19 серед персоналу спричиняє гострий дефіцит робітників цієї сфери.

Джерело: BBC

Найбільший вплив пандемія справила на китайські та американські авіакомпанії. За даними веб-сайту відстеження даних FlightAware, з п’ятниці та на різдвяні вихідні скасовано понад 7500 рейсів.

В авіакомпаніях стверджують, що скасування пов’язані з результатами тестів екіпажів авіакомпаній. Співробітники, які не отримали позитивного результату, але водночас контактували з інфікованими, все ж змушені самоізолюватися.

Вплив штаму Omicron на роботу авіакомпаній США

Кількість зареєстрованих випадків Covid стрімко зростає в усьому світі, в основному завдяки варіанту Omicron. Незважаючи на ранні висновки про те, що Omicron є м’якшим, ніж інші варіанти коронавірусу, вчені стурбовані величезною кількістю зареєстрованих випадків цього штаму.

В авіакомпанії United зі Штатів кажуть, що сплеск випадків Omicronмає «прямий вплив на наші льотні екіпажі та людей, які керують нашою операцією». При цьому додають, що екіпажі контактували з постраждалими пасажирами до того, як вони прибули в аеропорт.

Наразі Omicron є домінуючим штамом у США.

Вплив COVID-пандемії на авіаційну сферу в Китаї та Британії

Однак найбільше постраждала одна авіакомпанія China Eastern, яка лише за неділю має понад 390 припинених рейсів. Аеропорт у північному китайському місті Сіань повідомив про понад 120 скасування рейсів.

Понад 13 мільйонів людей у Сіані нещодавно наказали залишатися вдома, оскільки влада намагається боротися зі спалахом Covid.

У лондонському аеропорту Хітроу в неділю скасовано понад 60 рейсів.

За даними американського Університету Джона Гопкінса, у світі від коронавірусу померло майже 5,4 мільйона людей. Наразі зафіксовано понад 279 мільйонів підтверджених випадків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?