Тисячу за вакцинацію можна буде витратити на комунальні послуги
Категорія
Економіка
Дата публікації

Тисячу за вакцинацію можна буде витратити на комунальні послуги

Тисячу за вакцинацію можна буде витратити на комунальні послуги
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував чергове розширення програми "єПідтримка". Отриману тисячу за вакцинацію можна буде витратити на оплату комунальних послуг.

Джерело: Telegram-канал прем’єр-міністра України

Кабмін анонсував розширення програми єПідтримка 

За ініціативи Президента Володимира Зеленського плануємо розширити програму на комунальні послуги, - повідомив очільник уряду, однак не надав деталей.

Про це також напередодні повідомив президент Володимир Зеленський, уточнивши, що, в першу чергу, така можливість буде надана літнім людям.

Шмигаль також підкреслив, що можливість оплати комунальних послуг за програмою "єПідтримка" з'явиться у продовж найближчого місяця.

Прем’єр-міністр також звернув увагу на те, що заявки на участь у програмі подали 7,5 млн українців, а за програмою вже витрачено 1,7 млрд гривень.

Денис Шмигаль (фото - kmu.gov.ua)

З 24 січня Уряд розширив ініціативу на громадян віком від 60 років. Лише за 2 дні українці купили ліків за кошти програми єПідтримка на понад 6,5 млн грн, - повідомив Шмигаль.

Він також нагадав про ініціативу президента здійснювати виплати у розмірі 500 гривень українцям, які отримують бустерну дозу вакцини.

Пенсіонери отримали змогу купувати ліки за єПідтримкою 

На засіданні Кабінету міністрів було ухвалене рішення про розширення переліку сфер діяльності та категорії продавця на які можна витратити тисячу гривень, отриману в рамках програми "єПідтримка". Тепер цей список доповнили лікарські засоби для людей старше 60 років.

Рішення розраховане як на рецептурні, так і безрецептурні ліки.

Придбати препарати за програмою можна буде в аптечних закладах та інтернет-аптеках.

При цьому у момент сплати за придбані ліки банки будуть зобов’язані перевіряти вік людини.

Наголошується, що за програмою можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь що у аптеці.

Наразі у Кабміні продовжують розширювати цей список та обіцяють представити його у завершеному вигляді наприкінці січня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?