Толстого на Скоропадського: кияни проголосували за перейменування станцій метро та вулиць
Категорія
Україна
Дата публікації

Толстого на Скоропадського: кияни проголосували за перейменування станцій метро та вулиць

Толстого на Скоропадського: кияни проголосували за перейменування станцій метро та вулиць
Джерело:  online.ua

У додатку "Київ Цифровий" закінчилося голосування щодо перейменування кількох київських вулиць та станцій метро. Так, кияни підтримали 4 з 5 пропозицій.

Джерело: Київ Цифровий

В Києві перейменують низку вулиць та станцій метро

Голосування тривало з 4 по 11 січня.

Так, площу Льва Толстого та однойменну станцію метро перейменують на Українських Героїв, а вулицю Льва Толстого — на честь гетьмана Павла Скоропадського.

За пропозицію перейменувати площу Льва Толстого (і відповідну станцію метро) на площу Українських Героїв, а вулицю Льва Толстого — на честь гетьмана Павла Скоропадського проголосувало 83% опитаних, 17% проголосували проти.

Усього взяли участь в цій частині опитування 23 747 людей.

У Києві вже є вулиця Павла Скоропадського на Бессарабці (пролягає від Великої Васильківської до Басейної). Щоб не було плутанини її пропонували перейменувати на честь мера Києва Олександра Омельченка (1996-2006 рр.), який помер 25 листопада 2021 року.

Проте кияни не підтримали таку ініціативу, 74% висловились проти, лише 26% підтримали з 23 282 людей, що взяли участь в опитуванні.

Також кияни підтримали перейменування станції метро "Дружби народів" на "Звіринецька". Це історична назва цієї місцевості. 76% висловились "за" серед 24 405 відповідей.

Проєктну станцію метро "Проспект правди" перейменують на "Варшавська". За це проголосували 90% учасників.

Також перейменують бульвар Перова на Воскресенський проспект, а проспект Визволителів — на проспект Георгія Нарбута. Цю пропозицію підтримали 88% опитуваних серед 19 тисяч.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?