Тотальна бідність розтягнеться на десятиліття - Всесвітній банк шокував світ новим прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Тотальна бідність розтягнеться на десятиліття - Всесвітній банк шокував світ новим прогнозом

Тотальна бідність розтягнеться на десятиліття - Всесвітній банк шокував світ новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Економічні наслідки пандемії коронавіруса торкнуться не менше 60 мільйонів осіб у всьому світі. Ці люди опиняться за межею бідності - їм доведеться жити на 1 фунт стрелінгов в день (трохи більше 33 грн) і менше. І така тотальна бідність в світі буде тривати не менше десяти років. Такий жахливий прогноз зробив глава Світового банку Девід Малпасс в інтерв'ю радіо ВВС, повідомляє ONLINE.UA.

Президент Світового банку нагадав, що пандемія коронавіруса стала "руйнівним ударом" для світової економіки. Вона вплине на доходи мільярдів людей. Економічні наслідки коронавірусної кризи можуть вирішити тільки своєчасні дії урядів країн, які зобов'язані направити зусилля, щоб уникнути тотальної катастрофи.

"До 60 мільйонів осіб будуть загнані в бідність, що анулює зусилля по боротьбі зі злиднями за останні три роки. Сім'ї втратили близьких, мільйони робочих місць і засоби для існування втрачені, системи охорони здоров'я відчувають величезне навантаження. Єдине, що на даний момент може врятувати людей - це заощадження або соціальна допомога, які можуть забезпечити хоч на якийсь час можливість проживання без роботи", - підкреслив Малпасс.

Важливо відзначити, що Світовий банк визначає "крайню бідність" як умову, коли людина живе на суму менше 1,90 долара (1,55 фунтів стерлінгів, або 52,20 грн) в день.

Нагадаємо, Світовий банк розробив програму допомоги бідним людям в усьому світі в період пандемії коронавіруса. Протягом наступних 1,5 років він має намір надати 160 млрд доларів фінансової підтримки, щоб допомогти державам світу захистити бідні верстви населення, надати підтримку бізнесу і прискорити економічне відновлення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна отримає додаткове фінансування від Світового банку в розмірі 150 млн доларів, які виділять для соціальної підтримки українців. З них 50 млн доларів будуть спрямовані на заходи по боротьбі з поширенням пандемії коронавіруса для бідних сімей. Одноразові виплати також отримають люди похилого віку і ті, хто є одержувачем соціальної допомоги в зв'язку з інвалідністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?