Тотальне пияцтво, доктринізація, освіта та релігія: як Путін нав'язав росіянам культ смерті
Категорія
Україна
Дата публікації

Тотальне пияцтво, доктринізація, освіта та релігія: як Путін нав'язав росіянам культ смерті

Тотальне пияцтво, доктринізація, освіта та релігія: як Путін нав'язав росіянам культ смерті
Джерело:  online.ua

Процес впровадження в Росії культу смерті та демонізації українців обговорювали у дев’ятому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

У прямому етері Василь Мосійчук поцікавився у професора нейропсихології Богдана Ткача, якими механізмами Кремль міг вплинути на свідомість 145 мільйонів росіян (145,4 млн за даними Росстату станом на січень 2022 року - ред.) та перетворити звичайних людей на монстрів, які жадають смерті мирних українців заради власного збагачення та примарного "тріумфу" у війні.

Професор Ткач, відповідаючи на це питання, нагадав, що у кожного з нас є дорзолатеральна частина мозку, яка безпосереднього відповідає за творчість.

Цю ділянку (дорзолатеральну - ред.), це вже людство з древності знає, найкраще руйнують три речі. Перша річ це є алкоголь. Він дуже добре вражає тонкі судини і ця ділянка мозку гине. Тобто тотальне пияцтво. Друге, що руйнує цю ділянку, це є доктринізація. І тут найкраще підходить релігія і освіта. Власне за допомогою цих трьох інструментів вони (російська влада - ред.) фактично знищили цю божественну частину мозку, — пояснює Богдан Ткач.

Однак, якщо дорзолатеральну ділянку уразити, людина стає законослухняною, довірливою та поступливою.

За словами доктора психології Мосійчука, команда Путіна продовжує активно знищувати інтелігенцію в Росії, яка не просто критикує дії тоталітарного режиму, а й активно виступає проти Кремля.

Після усіх маніпуляцій, які провела з російським народом їх чинна влада, змусити його прокинутися, охолодитися зможуть лише біль та страждання, — додав професор Ткач.

Однак найкращий спосіб боротьби із деградацією будь-якої нації — робота на випередження.

В цій ситуації, дійсно, біль і страждання може їх (росіян - ред.) трошки охолодити, їхні агресивні настрої, але найкраще — попереджати. Правильно виховувати людей, правильно вести гуманітарну політику нашої країни не лише в середині своєї країни, але і назовні. І також потрібно максимально створювати умови для розвитку творчості. От, якщо ці умови забезпечити, то наше суспільство кардинально зміниться. Буде просто революційний поступ, — переконаний Ткач.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?