Трагедія на шахті у Львівській області: з'явилися нові подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Трагедія на шахті у Львівській області: з'явилися нові подробиці

Трагедія на шахті у Львівській області: з'явилися нові подробиці
Джерело:  online.ua

Голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що комісія встановить, чи пов'язаний вибух на шахті "Степова" у Львівській області з роботами зі збільшення обсягів видобутку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.
"Попередньо кваліфікується вибух метану, але кінцевий висновок дасть комісія, яка проведе розслідування. Буде створена комісія, яка проведе розслідування і вона зробить висновок, чи порушувалися правила техніки безпеки. Навантаження не збільшувалися. Навпаки, в порівнянні з попереднім часом ми не збільшували обсяги видобутку. Але те, що повністю готувалися всі засоби для того, щоб збільшувати видобуток у зв'язку з блокадою, це очевидно... У зв'язку з тим, що ми перестали отримувати вугілля зі сходу України, ми готувалися до того, щоб збільшити обсяги видобутку на "Львіввугілля". Чи пов'язаний вибух на шахті з проведенням робіт зі збільшення обсягів дасть висновок тільки комісія", - заявив Синютка.
Він додав, що рятувальні роботи тривають.
Читайте також: НП на шахті в окупованому Донецьку: з'явилися нові подробиці
У свою чергу глава Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець повідомив, що серед шахтарів шукають також і голову первинної організації Незалежна профспілка гірників України на шахті "Степова" Василя Семканича.
"Вибух метану стався на 119 лаві шахти "Степова" ДП "Львіввугілля". Гірські рятувальники працюють, точної інформації про кількість поранених ще немає, поки 2 гірники з дуже важким опіками вже на поверхні, п'ятеро з важкими пораненнями. Серед шахтарів шукаємо нашого голову первинної організації Незалежна профспілка гірників України на шахті "Степова" Василя Семканича", - написав він у Facebook.
Нагадаємо, вибух на шахті "Степова" прогримів о 12:46 і призвів до обвалення гірської породи, в результаті чого загинули вісім шахтарів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про те, що бойовики так званої ДНР вирішили закрити цілий ряд вугільних шахт на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?