Трамп готує новий неприємний сюрприз всім іноземцям - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп готує новий неприємний сюрприз всім іноземцям - що відомо

Трамп готує новий неприємний сюрприз всім іноземцям - що відомо
Джерело:  online.ua

У США вирішили жорстко обмежити видачу робочих віз іноземцям. Відповідний наказ вже 22 червня планує підписати президент США Дональд Трамп. За попередніми даними, Трамп має намір обмежити видачув з типу H1-B, які видаються висококваліфікованим працівникам, і H2-B (сезонна робоча віза). Подробиці нових жорстких візових правил Трамп обіцяє оприлюднити в найближчі дні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fox News.

"Безліч людей зараз шукають роботу. Це число стрімко зростає", - пояснив Трамп причину жорстких обмежень видачі робочих віз високим рівнем безробіття в США.

Американський глава підкреслив, що в обмеженнях буде дуже мало винятків, а діяти заборона буде довго.

"У деяких випадках потрібні виключення, вони необхідні для великого бізнесу, де певні співробітники працюють дуже довгий час. Але винятків буде мало, вони будуть суворими, можливо, довго", - підкреслив президент США.

Передбачається, що ключовою метою заборони буде віза H-1B, яку часто видають програмістам та іншим кваліфікованим працівникам, які, на думку влади, часто витісняють американців з такої роботи. Очікується також, що наказ Трампа тимчасово призупинить інші візи, в тому числі L-1, для керівників, переданих всередині компаній, H-2B, для сезонних робітників, які часто працюють в ландшафтному дизайні, а також J-1, що видаються помічникам по господарству , студентам, які працюють на літніх програмах навчання.

Адміністрація Трампа також може заморозити або скоротити популярну програму факультативного практичного навчання, яка дозволяє випускникам американських університетів працювати в країні до трьох років, якщо вони працюють в області науки, техніки або математики. Опинившись в програмі, випускники часто спонсоруються для H-1B їх роботодавцями, які в кінцевому підсумку можуть допомогти їм отримати грін-карти.

Імовірно, обмеження будуть діяти з наступного фінансового року, який почнеться 1 жовтня. В 2019 фінансовому році в США, як відзначають американські ЗМІ, було видано майже 139 тисяч віз H-1B, 77 тисяч віз L-1 і 66 тисяч віз H-2B.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США заборонили в'їзд іммігрантів до країни терміном на 60 днів, але ця заборона можуть продовжити назавжди навіть після завершення пандемії коронавируса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?