Трамп готує останній нищівний санкційний удар
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп готує останній нищівний санкційний удар

Трамп готує останній нищівний санкційний удар
Джерело:  online.ua

Команда чинного очільника Білого дому Дональда Трампа неочікувано для всіх повідомила про готовність ввести новий пакет санкцій проти Ірану. Варто звернути увагу на те, що цю ідею підтримав Ізраїль та ще декілька міжнародних партнерів Штатів. Згідно з останніми даними, нові потужні санкції повинні набрати чинності до 20 січня. Окрім того, наголошується, що нещодавно спеціальний представник США по Ірану Елліот Абрамс вилетів у Тель-Авів, де він планує детально обговорити з прем'єр-міністром країни Біньяміном Нетаньяху нові обмеження проти Тегерана. Що важливо розуміти, нові санкції мають обмежити можливості майбутнього американського лідера Джозефа Байдена повернутися до договору Спільного всеосяжного плану дій. Про це інформує портал Ахіоѕ з посиланням на власні анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

"Мета полягає в тому, щоб ввести якомога більше санкцій проти Ірану до 20 січня", – йдеться у повідомленні.

Не можна не звернути увагу на те, що нові обмеження не будуть пов'язані з іранською ядерною програмою, однак будуть спрямовані на стримування розробки в країні балістичних ракет. Також вдалося дізнатися, що після екстрених перемовин у Тель-Авіві Абрамс відправиться в ОАЕ і Саудівської Аравії з метою скоординувати пакет санкцій з владою цих країн, переконані анонімні джерела видання.Як уже згадувалося раніше, Спільний комплексний план дій (ядерна угода з Іраном) був затверджений ще 5 років тому між Тегераном і Великою Британією, ФРН, КНР, РФ, США і Францією. В цій угоді вказано, що кожен окремий її учасник може відновити санкції ООН щодо Ірану в повному обсязі, якщо визнає, що умови угоди порушені.

Що цікаво, нещодавно влада Ірану висловила сподівання, що відносини з США зможутьпокращитися після того, як країну очолить Джо Байден. Політику Дональда Трампа Іран назвав "авантюрною та войовничою". Віцепрезидент країни також скаржився, що чинний очільник Білого дому увів "нелюдські" санкції проти іранського народу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Трампа зважилася на резонансне зізнання після виборів в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?