Трамп і генсек НАТО публічно посперечалися через Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп і генсек НАТО публічно посперечалися через Росію

Трамп і генсек НАТО публічно посперечалися через Росію

Американський лідер Дональд Трамп у присутності ЗМІ посперечався з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столенбергом. Президент США заявив, що Європа торгує з РФ, поки Штати намагаються всіх захистити від російської агресії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Зазначається, що жорстка дискусія між сторонами виникла в ході переговорів в Брюсселі.

"В середу вранці були заплановані переговори політиків. Всупереч звичайній практиці, журналістам дозволили бути присутніми під час початку їх розмови, залишивши їх також на частину президента та генсека.Столтенберг розпочав зустріч із розповіді про те що витрати всіх партнерів на оборону зростають, 8 з 29 країн-членів НАТО виконують вимогу про 2% ВВП на оборони", - сказано в повідомленні.

 Американський лідер у відповіді заперечив, підкресливши, що США захищають Європу від Росії в той час як європейські країни заробляють гроші на торгівлі з РФ, а також спонсорують російську державу.

"Німеччина підтримує (НАТО) із витратами трохи більше ніж 1%, у той час як фактичний внесок США – 4,2%... Але при цьому Німеччина платить мільярди євро за газ Росії!"- заявив Трамп.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп вкотре розкритикував країни НАТО. Цього разу американський лідер заявив, що вони не тільки мало платять, але й затримують внески в бюджет Північноатлантичного альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?