Трамп і голова комітету Сенату з міжнародних справ обмінялися взаємними звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп і голова комітету Сенату з міжнародних справ обмінялися взаємними звинуваченнями

Трамп і голова комітету Сенату з міжнародних справ обмінялися взаємними звинуваченнями

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп і голова комітету Сенату з міжнародних справ Боб Коркер обмінялися різкими звинуваченнями перед прийняттям рішення щодо Ірану.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Трамп звинуватив сенатора з республікантської партії у відповідальності за "жахливу" угоду з Іраном 2015 року. У відповідь на це Коркер сказав, що Трамп штовхає країну на шлях "третьої світової війни".

"Сенатор Боб Коркер "благав" мене підтримати його на майбутніх виборах у Теннессі. Я сказав "ні" і він вибув (сказав, що не зможе виграти без моєї підтримки). Він також хотів стати держсекретарем, але я сказав: ні, дякую. Він також значною мірою несе відповідальність за жахливу угоду з Іраном, – написав президент США 8 жовтня у Twitter.

Боб Коркер відповів: "Шкода, що Білий дім перетворився на центр денного догляду за дорослими. Сьогодні вранці хтось, очевидно, пропустив свою зміну".

Крім того, в інтерв’ю виданню The New York Times 8 жовтня Коркер заявив, що лідер США ставиться до своєї посади в Білому домі, як до "реаліті-шоу з божевільними погрозами" іншим країнам, які можуть поставити США "на шляху третьої світової війни".

Читайте також: Трамп ускладнив в'їзд в США громадянам ряду країн

Нагадаємо, Дональд Трамп давно висловлює критичні зауваження міжнародну угоду щодо ядерної програми Ірану, яка була укладена в 2015 році між Тегераном і шістьма світовими лідерами. Відповідно до чинного законодавства США, до 16 жовтня адміністрація США має вкотре засвідчити Конгресові, що Тегеран дотримується угоди. Якщо цього не станеться, Боб Коркер як голова комітету Сенату з міжнародних справ має визначити, чи поновлювати санкції проти Ірану, чи ні.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп вважає спроби налагодити відносини з "маленькою людиною-ракетою", північнокорейським лідером Кім Чен Ином, "марними".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?