Трамп і Макрон запросили Путіна на саміт G7: Кремль відреагував досить несподівано
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп і Макрон запросили Путіна на саміт G7: Кремль відреагував досить несподівано

Трамп і Макрон запросили Путіна на саміт G7: Кремль відреагував досить несподівано
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп і президент Франції Еммануель Макрон домовилися запросити Росію на наступний саміт G7 в 2020 році. Про це повідомила журналістка телеканалу CNN Кайлі Атвуд в Twitter, інформує ONLINE.UA.

«Макрон запропонував запросити Росію на зустріч в наступному році, і Трамп погодився», – заявила Кайлі Атвуд.

Як відомо, у наступному році саміт G7 пройде в США. Цьогорічний саміт лідерів семи найбільш розвинутих країні світу пройде 24-26 серпня у французькій Аквітанії.

Очікується, що питання запрошення Путіна на наступну зустріч «Великої сімки» Трамп ще обговорить з іншими главами держав. У неформальний клуб G7 входять США, Японія, Німеччина, Великобританія, Франція, Італія, Канада. До 2014 року до нього входила також і Росія, але її було виключено через анексію Криму та агресію на Донбасі.

Реакція Росії на цю пропозицію Трампа і Макрона була досить несподівана. Штатний спікер Кремля у Twitter – сенатор Олексій Пушков порадив спочатку скасувати санкції проти Росії, а потім вже запрошувати на саміт G7.

Нагадаємо, що вчора стали відомі результати переговорів Путіна і Макрона на півдні Франції. Головною темою недільної зустрічі президентів Росії і Франції був пошук шляхів врегулювання конфлікту на сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?