Трамп і Меркель обговорили війну в Україні: з'явилися подробиці зустрічі
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп і Меркель обговорили війну в Україні: з'явилися подробиці зустрічі

Трамп і Меркель обговорили війну в Україні: з'явилися подробиці зустрічі

На зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента США Дональда Трампа одним із головних питань стало обговорення війни на Донбасі: обидва політики впевнені, що конфлікт має бути врегульовано мирним шляхом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
За словами глави Білого дому, Вашингтон і Берлін погоджуються, що потрібно "мирне рішення конфлікту в Україні.
Меркель, у свою чергу, заявила, що і Німеччина, і США хочуть докладати спільні зусилля для реалізації Мінського процесу, який останнім часом загальмував. Вона також додала, що їй приємно, що Трамп також висловився на підтримку мінського процесу.
Читайте також: Трамп зустрівся із Меркель і здивував своєю поведінкою: опубліковано відео
За її словами, "мова йде про безпеку і суверенітет України, з одного боку, а також про можливості знову поліпшити відносини з Росією після того, як будуть вирішені проблеми".
Крім того, в ході зустрічі президент США висловив свою повну підтримку НАТО і разом з Меркель висловився за необхідність збільшення країнами-членами Альянсу витрат на оборону.
Президент США підкреслив, що такі витрати не повинні становити не менше двох відсотків ВВП цих країн.
Ще однією важливою темою переговорів стали питання торгівлі. Трамп рішуче відкинув звинувачення в ізоляціоністської і протекціоністської політики і запевнив, що виступає за вільну торгівлю, лише б ця торгівля була "справедливою".
Меркель, у свою чергу, висловила надію на відновлення переговорів про створення зони вільної торгівлі між ЄС і США. У той же час вона зазначила, що двосторонніх переговорів між ФРН і США щодо вільної торгівлі не буде. Німецький канцлер нагадала також, що торговельні угоди ЄС з іншими країнами завжди приводили до збільшення кількості робочих місць, а не їх скорочення.
Президент США також виступив на захист своєї жорсткої політики стосовно мігрантів.
"Імміграція - привілей, а не право", - підкреслив Трамп.
За словами глави Білого дому, безпеку США відіграє в цьому питанні головну роль. У той же час він нагадав, що США і надалі мають намір виконувати міжнародні угоди і договори.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше в адміністрації Трампа відверто висловились щодо ставлення до окупації Криму Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?