Трамп і Меркель відреагували на обмін полоненими між Україною та Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп і Меркель відреагували на обмін полоненими між Україною та Росією

Трамп і Меркель відреагували на обмін полоненими між Україною та Росією
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп привітав Україну і Росію з обміном полоненими. Про це американський лідер повідомив у своєму Twitter, передає ONLINE.UA.

«Росія і Україна щойно обмінялися великим числом ув’язнених. Дуже хороші новини; ймовірно, перший гігантський крок у напрямку до миру. Вітання обом країнам!» – заявив Трамп.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель теж прокоментувала обмін ув’язненими між Україною і Росією, сказавши, що це є обнадійливим знаком. Про це повідомила прес-секретар голови німецького уряду Штеффен Зайберт.

«Обмін в'язнями між Росією і Україною є знаком, що подає надію. Я рада за українських моряків і Олега Сенцова, які тепер можуть відправитися додому», – написала вона в Twitter.

Також Ангела Меркель зазначила, що є сенс і далі посилено працювати над реалізацією Мінських домовленостей і уряд Німеччини готовий в цьому допомогти.

У свою чергу, президент Європарламенту Давид-Марія Сассоли заявив, що радий звільненню Олега Сенцова і чекає можливості особисто вручити йому премію Сахарова. Про це європейський чиновник написав на своїй сторінці в Twitter.

«З полегшенням і глибокою радістю я дізнався сьогодні про звільнення українського режисера Олега Сенцова. Він гідно протистояв несправедливості і захищав демократію і права людини. Я з нетерпінням чекаю можливості вручити йому парламентську премію Сахарова найближчим часом», – заявив президент ЄП.

Нагадаємо, що сьогодні президент Володимир Зеленський розповів, про що говорив з Путіним після обміну полонених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?