Трамп і Росія: в США зробили важливу заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп і Росія: в США зробили важливу заяву

Трамп і Росія: в США зробили важливу заяву
Джерело:  Голос Америки

Американський сенатор штату Меріленд Бен Кардін, який брав активну участь у розробці та проведенні через Конгрес ряду проукраїнських законів, заявив, що Сенат направить зовнішню політику  новообраного президента США Дональда Трампа  в напрямку протистояння Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.
«Росія атакувала Америку. Атакувала вона мишею чи МіГом, це все одно напад. Вона атакувала нас в кіберпросторі. Вони однозначно намагалися зірвати наші вибори. І це вимагає відповіді», - сказав сенатор в інтерв'ю виданню.
Читайте також: Новий ніж в спину Путіну: мережа порушило гучна обіцянка Трампа
Сенатор пропонує розширення секторальних і цільових санкцій, в тому числі проти російських чиновників, за продовження російської агресії в Україні, Сирії та злочини в кіберпросторі.
«Росія залишається активно задіяною в Україні, підживлюючи конфлікт, який забирає людські життя. Вони повинні за це відповідати. Вони все ще контролюють Крим. Це порушує міжнародне право. А що вони роблять в Сирії, втручаються в надання гуманітарної допомоги?! Як сказав держсекретар Керрі, вони можуть бути причетні до скоєння військових злочинів. І за це вони повинні відповідати», - зазначив він.
Сенатор пропонує заборонити американцям інвестувати в російські державні активи, які приватизуються, і купувати облігації суверенного боргу. А також - переслідувати тих осіб, які сприяють кіберзлочинам Росії. Кардін каже, що його ініціативу повинні підтримати як демократи, так і республіканці в Конгресі.
«Я сподіваюся, що Конгрес виконає свій обов'язок по наданню керівних вказівок. Я сподіваюся, що двопартійну голосування в Конгресі покаже президенту Трампу напрямок, по якому Америка збереже своє глобальне лідерство і буде захищати цінності, які важливі для США, а також демократичні інститути», - додав Кардін.
Як повідомляв ONLINE.UA,  Дональд Трамп виступив проти використання терміну "перезавантаження" в контексті майбутніх відносин США і Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?