Трамп істотно збільшив фінансову допомогу Україні - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп істотно збільшив фінансову допомогу Україні - перші подробиці

Трамп істотно збільшив фінансову допомогу Україні - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп підписав пакет законів, в яких передбачено збільшення фінансової допомоги Україні до 700 млн доларів. Кошти будуть спрямовані для надання військово-технічної підтримки України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу посольства України в США.

Відзначається, що в "Законі про асигнування Державного департаменту, зарубіжних операцій і суміжних програм на 2019 фінансовий рік", який підписав Трамп, затверджено виділення допомоги Україні в розмірі 445,7 млн доларів. З них 115 млн підуть на витрати для військово-технічної підтримки держави за програмою "Міжнародне військове фінансування".

"Сукупний обсяг коштів для допомоги Україні в 2019 бюджетному році з урахуванням 250 млн доларів, раніше виділених Пентагоном на зазначені цілі, становить майже 695 700 мільйонів доларів США", - підкреслили в посольстві.

Слід нагадати, що раніше Держдеп США виділив Україні 10 млн доларів на нарощування військово-морських сил для боротьби з російською агресією в Чорному і Азовському морях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО вирішили посилити військову допомогу Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?