Трамп ледь не спровокував ядерний конфлікт у світі - NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп ледь не спровокував ядерний конфлікт у світі - NYT

Трамп ледь не спровокував ядерний конфлікт у світі - NYT
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп, який програв вибори на початку листопада, ледь не завдав удару по одному з потужних ядерних об'єктів на території Ірану. Він висловив таку думку під час наради з Пентагоном і Державним департаментом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Згідно з інформацією чотирьох джерел видання, йдеться про обговорення, яке пройшло в Овальному кабінеті Білого дому. Учасниками наради стали віцепрезидент Майк Пенс, державний секретар Майк Помпео, керівник об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі та виконувач обов'язків голови Пентагону Крістофер Міллер.

У цей день, 12 листопада, Трамп запитав, чи можливо вже "найближчими тижнями" влаштувати удар по головному іранському об'єкту ядерного значення. Натомість посадовці звернули увагу на виникнення повномасштабної війни, вони відмовили президента від такого приголомшливого кроку.

Нараду організували після того, як надійшла інформація від міжнародних інспекторів про "значне збільшення запасів ядерних матеріалів" на території Ірану. Наразі невідомо, який саме об'єкт хотів знищити Трамп. Журналісти вважають, йшлося про об'єкт у Нетензе.

Нагадаємо, у січні між Вашингтоном і Тегераном ледь не почалася війна, коли американські сили вбили іранського генерала Сулеймані. Сторони обмінялися ракетними ударами, однак далі справа не рушила.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинний глава Білого дому Дональд Трамп до закінчення своєї президентської каденції вирішив жорстко провчити Китай. Він має намір ввести санкції проти держструктур і посадових осіб КНР за все, що становить загрозу національній безпеці США. Таким чином він хоче не дати шансу нової адміністрації Джо Байдена змінити курс щодо Китаю по налагодженню відносин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?