Трамп накинувся на Німеччину з гучними звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп накинувся на Німеччину з гучними звинуваченнями

Трамп накинувся на Німеччину з гучними звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп знову розкритикував ФРН за недостатні оборонні внески, заявивши, що Берлін не сплачує "справедливу частку" в рамках зобов'язань перед НАТО, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Associated Press.

Зазначається, що 2 квітня очільник Білого дому зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який перебуває у Вашингтоні у зв’язку із зустріччю глав МЗС країн Альянсу, присвяченій 70-річчю організації.

"Німеччина не сплачує свою справедливу частку. У мене прекрасне ставлення до Німеччини, але вони не платять те, що повинні платити. Ми сплачуємо пропорційно більшу частку в НАТО, що, по суті, захищає Європу", - сказав американський президент.

Варто зазначити, що відтоді як Трамп вступив на посаду, європейські союзники і Канада збільшили свої оборонні бюджети на 41 млрд доларів. За словами Столтенберга, до кінця наступного року ця сума зросте до 100 млрд доларів. Німеччина, однак, планує витрачати 1,5% ВВП на оборону до 2024 року, що нижче, ніж орієнтовний показник НАТО 2%.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що американський глава  Дональд Трамп жорстко засудив президента Росії Володимира Путіна за дії в Керченській протоці і його подальші плани по Україні.  Він заявив, що не може дозволити і допустити "певні речі", які Росія планує зробити проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?